Baseplate pads, ook wel onderlegplaten genoemd, zorgen voor een goede geluidsreductie en trillingsreductie van het spoor, door de sterke elastische eigenschappen. Baseplate Pads worden geplaatst onder de rug(helling)platen, bij bevestigingssystemen met een dergelijke plaat. Hier vormen zij een elastische tussenlaag die krachten op het spoor absorberen en zodoende zorgen voor een afname van trillingen en geluid.

Perfecte krachtenverdeling

De pads zijn in feite een tussenlaag tussen de bovenbouw en onderbouw, waardoor de hoge dynamische krachten aanzienlijk worden verminderd. De pads worden tussen de rugplaat en de betonnen onderbaan geplaatst en zorgen voor een goede krachtenverdeling. Naast het reduceren van trillingen en geluid, zorgen Baseplate Pads er ook voor dat, tijdens het passeren van treinen, de raildoorbuiging wordt verminderd. 

Baseplate Pads installeren

Baseplate Pads kunnen eenvoudig worden geïnstalleerd in zowel bestaande als nieuwe spoortrajecten. Door het compacte formaat is installatie een peulenschil, doordat deze snel en efficiënt kunnen worden aangebracht.

Baseplate Pads

Baseplate Pads voordelen

De polyurethaan Pads van Getzner brengen de volgende voordelen met zich mee:

  • Een langere levensduur van het spoor dankzij de elastische en trillingsabsorberende werking, resulterend in een vermindering in onderhoudskosten
  • Een vermindering in (golf)slijtage in de spoorstaven
  • Een vermindering in geluids- en trillingsoverlast

Getzner, specialist in geluids- en trillingsreductie

Wil je meer weten over geluids- en trillingsreductie op het spoor? Binnen deze blog lees je alle mogelijkheden die onze partner Getzner biedt. Daarbij bieden de diverse onderdelen ook hyperlinks naar pagina’s met specifieke informatie over: