Rail Pads zijn geënt op het verminderen van trillingen in het spoor om de impact van de vele verkeersbewegingen te minimaliseren en zodoende de onderhoudskosten te verlagen. Ze worden geplaatst onder de spoorstaven bij de bevestigingspunten en vormen een elastische laag die zorgt voor een absorberende werking van krachten op het spoor.

Het nut van Rail Pads

Met de toename van het aantal verkeersbewegingen op het spoor, komen ook de onderhoudscycli in het gedrang. Hoe meer bewegingen over het spoor, hoe eerder slijtage optreedt van (bijvoorbeeld) de bovenbouw componenten. Door Rail Pads op te nemen in de constructie, wordt de onderhoudsbehoefte echter verminderd. Doordat de trillingen gereduceerd worden, zijn de onderhoudscycli langer en worden de total cost of ownership zodoende aanzienlijk verlaagd.

Rail Pads

Soorten

ETS Spoor levert een breed assortiment Rail Pads, waardoor we voor ieder traject een passend product kunnen leveren. Onze product manager adviseren graag over welk product passend. Vraag hiervoor een vrijblijvend adviesgesprek aan. 

Onze assortiment Rail Pads met diverse stijfheden bestaat uit: 

  • ‘Standaard’ vierkante rail pads
  • H-vorm 
  • FIN-ontwerp om scheuren bij de “oortjes” tegen te gaan
  • Rail Pads met “pre-assembly lip”

De voordelen

  • De meest eenvoudige methode voor meer elasticiteit in de spooropbouw;
  • Ideaal voor krappe bochten;
  • Een kosteneffectieve oplossing – een langere levensduur van de bovenbouw;
  • Hoge mechanische belastbaarheid en gedefinieerde elasticiteit;
  • Reductie van zowel trillingen als geluid.

Getzner Rail Pads

De elastische pads van Getzner hebben een gedefinieerde stijfheid en verhogen aantoonbaar de elasticiteit van de spooropbouw. Een verbeterde lastverdeling zorgt voor meer rijcomfort en minder slijtage van de bovenbouw. Het hogere niveau van elasticiteit draagt ook bij aan een geluidsreductie, waardoor wordt ook eerder wordt voldaan aan de huidige akoestische eisen – spoorlijnen en woonwijken komen immers steeds dichter bij elkaar.

Getzner, specialist in geluids- en trillingsreductie

Wil je meer weten over geluids- en trillingsreductie op het spoor? Binnen deze blog lees je alle mogelijkheden die onze partner Getzner biedt. Daarbij bieden de diverse onderdelen ook hyperlinks naar pagina’s met specifieke informatie over: