Comfort en betrouwbaarheid zijn belangrijke kenmerken die de groei van het aantal lightrail trajecten verklaren. Nu auto’s steeds meer geweerd worden uit de binnenstedelijke gebieden, zorgen comfort en betrouwbaarheid voor een goede adoptie van metro en tram om inwoners en toeristen te vervoeren.

Het perfecte lightrail spoorsysteem

De toenemende wens om binnensteden autoluw te maken zorgt voor een toenemende vraag naar lightrail spoorsystemen. Het Rheda City spoorsysteem van onze partner RAIL.ONE is hiervoor een uitstekende oplossing. Dit lightrail spoorsysteem is hét systeem voor comfortabel en betrouwbaar binnenstedelijk vervoer om reizigers snel en comfortabel door te stad te laten bewegen.

Rheda City ballastloos spoorsysteem

Het Rheda City spoorsysteem is speciaal ontworpen voor snelle massale doorvoer en is vooral effectief in toepassingen voor tramsystemen en bovengrondse treinlijnen. Dankzij zijn eenvoudige bouwconstructie is het eenvoudig en snel te installeren en biedt voordelen door de monolithische structuur van de spoorondersteunende laag en de lage geïnstalleerde structurele hoogte. Daarbij is het ook mogelijk om wissels in dezelfde technologie te integreren.

Een ander belangrijk kenmerk is het feit dat je het ballastloze spoorsysteem niet kunt zien. Het aanbrengen van lightrail trajecten (in plaats van wegen) is zodoende geen devaluatie van een historische binnenstad. Daarnaast is Rheda City onderhoudsarm, comfortabel en veilig.

Rheda City Grun

Rheda City Green

Naast het ‘reguliere’ spoorsysteem is Rheda City ook leverbaar in een ‘groene’ variant. Dit groene en duurzame alternatief is het perfecte spoorsysteem voor steden die hun binnenstad willen vergroenen en verduurzamen. Door de groene bovenkant wordt oppervlakte water opgeslagen, waarna het vervolgens door verdamping teruggevoerd wordt naar de omgeving. Daarbij is het visueel ook een aantrekkelijker aanzicht dan andere lightrail spoorsystemen.

Meer over Rheda City?

Wil je meer informatie over Rheda City? Bekijk dan onze uitgebreide productpagina en download de gratis brochure.