Het afgelopen jaar was een rollercoaster van innovaties, mijlpalen en inspirerende momenten voor Vossloh Nederland. Laten we samen terugkijken op de hoogtepunten die ons hebben gevormd tot wat we nu zijn: een toonaangevende kracht in de spoorwegindustrie.

  1. ISO-Certificeringen: Kwaliteit en duurzaamheid in ons DNA

Trots presenteerden we onze hernieuwde ISO 9001, 45001, 14001 en 50001 certificeringen. Bij Vossloh Nederland zijn kwaliteit, veiligheid, milieu en energiebesparing niet slechts doelstellingen, maar integraal onderdeel van ons DNA. En in de laatste maand als klap op de vuurpijl is de CO2-Prestatieladder niveau 5 ook wederom behaald!

  1. Spectaculaire Operatie op de HSL Zuid: Efficiëntie en Duurzaamheid in Actie

Een indrukwekkende operatie markeerde de vervanging van 3 kilometer spoor op de HSL Zuid met de unieke Vossloh spoorstaaf laad- en los faciliteit. Efficiëntie en duurzaamheid stonden centraal, waarmee we een totaaloplossing boden voor de opdrachtgever.

  1. Samenwerking met Meteoor Beton

Een mooie aankondiging op 26 juli 2023. Vossloh ETS en De Meteoor Beton hebben de krachten gebundeld om een strategische alliantie te vormen. Deze samenwerking, tussen Vossloh (verantwoordelijk voor de verkoop van spoorwegmaterialen en diensten) en De Meteoor Beton als producent van hoogwaardige voorgespannen beton systemen, is gericht op de ontwikkeling van een duurzame en betrouwbare spoorweginfrastructuur, met specifieke aandacht voor Nederland.

  1. Geluids- en Trillingsreductie: Een Stil en Comfortabel Spoor

Ontdek de kracht van stilte en comfort op het spoor met onze innovatieve oplossingen in geluids- en trilling reductie. Lees meer in onze blog en ervaar de toekomst van het reizen op het spoor. Lees hier de uitgebreide blog.

  1. Onderhoud aan spoor op Waddeneiland Wangerooge: Een Uitdaging Overwonnen

Ons krachtige duo van freestrucks en het Flexis-team heeft het afgelopen jaar ongelofelijk veel werk verricht. Zo kwam het team voor een uitdaging te staan door zelfs op het autovrije Wangerooge werkzaamheden uit te voeren. Het resultaat? Een vernieuwd toeristisch spoor dat weer vele jaren mee kan. Een prestatie waar we trots op zijn!

  1. M-Generatie Spanklemmen: Op Weg naar een Veiligere Spoorwegtoekomst

De volgende generatie spanklemmen is een feit! Compact, robuust, met logistieke voordelen en ontworpen voor de toekomstige uitdagingen in het spoor. De M-Generatie spanklem is ontworpen met state-of-the-art technologie om de beschikbaarheid en veiligheid in het spoor voor de toekomst moet garanderen. We zetten stappen naar een veiligere toekomst voor het spoor.

  1. Duurzaamheid in Den Haag: Kwaliteit en Duurzaamheid in Tramspoor

Trots droegen we bij aan de vernieuwing van tramspoor in Den Haag met het duurzame Rheda City-systeem en hoogwaardige railpads. En nog veel meer spoorvernieuwingen in Nederland. Lees hier meer in het uitgebreide verslag.

  1. Duurzame Dwarsligger (EPS): Een Milieuvriendelijk Alternatief

We introduceerden met trots de geëngineerde polymeer dwarsligger, een milieuvriendelijk alternatief met 100% recyclebaar materiaal. Duurzaamheid en kosten-effectiviteit komen samen in deze innovatie voor de spoorwegindustrie.

  1. Innovatie in Spoorwegmaterialen: Transformeren van de Spoorwegwereld

De W30 veerklemmen speelden een sleutelrol in de moderne spoorwegupgrade tussen Heerhugowaard en Hoorn. Samen met onze partners blijven we de spoorwegwereld transformeren met innovatieve oplossingen. We waren het afgelopen jaar betrokken bij ontzettend veel projecten. Doordat we aanbieder zijn van zowel spoorwegmaterialen als diensten is de lijst met activiteiten van afgelopen jaar niet te noemen in een jaaroverzicht. Het varieert van klanten blij maken met de leveringen van Amberg trollys tot het leveren van dwarsliggers en het leveren van spoorstaven. Maar ook ballastmatten en geluiddempende materialen zoals Under Sleeper Pads en uiteraard complete voor gemonteerde wissels. We verzorgden workshops zoals Thermitlassen en stonden altijd klaar om zelfs last minute uit voorraad te leveren.

  1. Veiligheidsladder Niveau 3: Toewijding aan Veiligheid en Welzijn

Trots behaalde we de Veiligheidsladder niveau 3 certificering. Een prestatie die onze toewijding aan veiligheid en welzijn op de werkplek weerspiegelt. Samen bouwen we aan een veilige spoorwegomgeving. Lees op deze pagina het uitgebreide overzicht van alle behaalde certificaten: https://vossloh.nl/certificaten/

Bedankt voor een fantastisch 2023! Op naar een jaar vol nieuwe uitdagingen, innovaties en successen in de spoorbranche. We kijken ernaar uit om u te ontmoeten op de Railtech 2024 in maart en op de Innotrans in september 2024. Samen blijven we de toekomst van het spoorwegvervoer vormgeven! 🚆🌟 #VosslohNederland #Spoorinnovatie #2024HereWeCome