Bij Vossloh ETS zijn we trots op onze bijdrage aan de modernisering van het spoor tussen Heerhugowaard en Hoorn. Onze inspanningen om dit project te ondersteunen hebben ervoor gezorgd dat het treinverkeer in de regio soepeler en efficiënter kan verlopen. In dit blogartikel willen we graag delen hoe wij hebben bijgedragen aan deze belangrijke upgrade, en hoe onze verbindingssets W30 hebben geholpen bij dit project.

Foto 1: Het vervangen W30 bevestigingsets

Het vervangen van het spoor is een complexe taak die zorgvuldige planning en uitvoering vereist. Volkerrail is een toonaangevende en zeer ervaren spoor aannemer die deze vervanging heeft uitgevoerd. Hun toewijding aan veiligheid en precisie is bewonderenswaardig en draagt bij aan het succes van dit project. Uiteindelijk voert Volkerrail deze werkzaamheden uit in opdracht van Prorail, waardoor de regio kan profiteren van een verbeterde spoorverbinding.

Foto 2: Volkerrail in actie

Deze kleine maar cruciale onderdelen spelen een essentiële rol in het behoud van de spoorintegriteit. Ten opzichte van onze andere bevestigingssystemen zoals de welbekende W14 biedt de W30 diverse voordelen om de betrouwbaarheid te vergroten:

1. **Duurzaamheid:** Onze bevestigingsets W30 zijn gemaakt van hoogwaardige materialen die bestand zijn tegen slijtage en weersinvloeden. Met name de railpad van EPDM-materiaal maakt hierin een groot verschil. De Vossloh cellentic EPDM railpad heeft positieve eigenschappen ten opzichte van andere materialen, zoals zeer hoge elasticiteit, een uitstekende contactgeluid isolatiewaarde, en is minder gevoelig voor degradatie door onder andere weers- en temperatuursinvloeden. Hierdoor hebben ze een lange levensduur en vereisen ze weinig onderhoud. De Vossloh cellentic EPDM railpads zijn tevens van toepassing op andere Vossloh bevestigingsets.

2. **Eenvoudige installatie:** Dankzij hun gebruiksvriendelijke ontwerp kunnen de bevestigingsets snel en gemakkelijk worden geïnstalleerd, wat de tijd en kosten van het project vermindert.

3. **Betrouwbare prestaties:** Het W30 systeem biedt zelfs in de krapste bogen een veilige en optimale verbinding tussen de spoorrails en de dwarsliggers, wat essentieel is voor de veiligheid van het treinverkeer. Het W30 systeem zorgt tevens voor een aanzienlijke levensduur verlenging ten opzichte van voorgaande bevestiging systemen.

Foto 3: Bevestigingsets W30 in detail

Het vervangen van het spoor ter hoogte van Berkhouterweg bij Hoorn was voor ons als Vossloh ETS een speciaal moment. Ons hoofdkantoor bevindt zich in Purmerend, waardoor deze opdracht voor ons als een thuiswedstrijd voelde. We zijn trots op de rol die we hebben gespeeld in de modernisering van dit belangrijke spoorwegtraject en blijven ons inzetten voor de verbetering van spoorwegsystemen over de hele wereld.

Foto 4: Trots op onze bijdrage

Als leverancier van hoogwaardige spoormaterialen blijven we streven naar innovatie en duurzaamheid in al onze producten. We zijn dankbaar voor de samenwerking met partners als Volkerrail en Prorail, die helpen bij het realiseren van succesvolle projecten zoals dit. Samen bouwen we aan een betere toekomst voor het Nederlandse spoorwegnet en dragen we bij aan de verbetering en beschikbaarheid van het openbaar vervoer in de regio.

Foto 5: Samenwerking voor succes

We hopen dat dit artikel inzicht heeft geboden in ons werk en onze betrokkenheid bij de spoormodernisering tussen Heerhugowaard en Hoorn. Dankzij de inspanningen van alle betrokken partijen, waaronder Vossloh ETS, wordt de treinreis in de regio comfortabeler en efficiënter dan ooit tevoren. Samen blijven we bouwen aan een betere toekomst voor het Nederlandse spoorwegsysteem.

Voor meer informatie over onze hoogwaardige W30 bevestigingsets en andere spoormaterialen, kunt u terecht bij onze gespecialiseerde productmanager, Stef Koelemeijer. Stef staat klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te voorzien van gedetailleerde informatie over ons productassortiment.
Als u geïnteresseerd bent in een vrijblijvende offerte voor onze spoormaterialen of als u hulp nodig heeft bij uw projectplanning, kunt u contact opnemen met onze salesafdeling op nummer 0299-454050 of per e-mail via ls.ets.infobox@vossloh.com. Ons salesteam staat klaar om u te assisteren en u de best mogelijke oplossingen te bieden voor uw spoorwegbehoeften. Wij kijken ernaar uit om u van dienst te zijn!