Het Nederlandse spoor bestaat voor een groot deel uit betonnen dwarsliggers. Hiervoor worden verschillende types gebruikt, waardoor er ook diverse bevestigingssystemen worden gehanteerd. ETS Spoor is leverancier van de bevestigingssystemen van Vossloh Fastening Systems. Voor betonnen dwarsliggers leveren wij een aantal varianten, de W14, W21 en W30. 

Vossloh W14 bevestigingssysteem

Vossloh’s W14 bevestigingssysteem is uitgevoerde met de beproefde SKL14 veerklem. Dit systeem wordt veel gebruikt op de NS90 dwarsliggers en is wereldwijd al op bijna 100.000 km spoor geïnstalleerd.

Het W14 systeem wordt veel toegepast in treinsporen in ballast met een beperkte radius en metrosporen. Iedere veerklem heeft een klemkracht van 9kN en het systeem kan voorgemonteerd geleverd worden.

Vossloh W21 bevestigingssysteem

In het Vossloh W21 bevestigingssysteem wordt de SKL21 veerklem toegepast. Deze veerklem is een doorontwikkeling en upgrade van de SKL14 veerklem. Deze veerklem is sterker en elastischer, waardoor de slijtage in het spoor wordt tegengegaan

Het Vossloh W21 systeem wordt veel toegepast in de meer uitdagende situaties, waar meer krachten vrijkomen, zodat de levensduur van het spoor verlengd wordt. Per veerklem kan dit systeem een kracht van 10kN weerstaan en ook dit systeem kan voorgemonteerd geleverd worden.

Vossloh W30 bevestigingssysteem

Het W30 bevestigingssysteem van Vossloh Fastenings Systems is het systeem dat gebruikt wordt in de zwaarste omstandigheden. Met 12,5 kN klemkracht per klem biedt de SKL30 veerklem een uiterst hoge klemkracht. Daarnaast biedt deze veerklem een hoge elasticiteit. 

Omdat deze veerklem toegepast wordt in trajecten met een zware omstandigheden, is ook de Winkelführplatte versterkt ten opzichte van de andere systemen. W30 is zodoende het systeem met de langste levensduur van alle spoorbevestigingssystemen die we bieden.

Het Vossloh W30 bevestigingssysteem wordt, gezien de goede weerstand tegen hoge krachten, vaak toegepast in krappe bochten. Ook dit systeem kan voorgemonteerd geleverd worden.

Over Vossloh Fastening Systems

Het Duitse Vossloh Fastening Systems is een toonaangevend bedrijf dat railbevestigingen ontwikkelt en wereldwijd levert. Elk Vossloh spoorbevestigingssysteem is ontwikkeld en getest met Vossloh’s eigen geavanceerde onderzoeks- en ontwikkelingslaboratoria.

Vossloh Fastening Systems is onderdeel van de Vossloh Groep, een toonaangevend wereldwijd spoorwegtechnologiebedrijf dat zich naar bevestigingssystemen ook richt op wissels, signaleringssystemen en onderhoud van sporen en wissels.