Een gunstige markt, toename in ervaring en kennis én een uitgebreid strategisch partnernetwerk; ETS Spoor heeft alle seinen op groen om door te groeien naar een nog prominentere rol als leverancier van spoorwegmaterialen en -diensten. 

Groei in marktaandeel

Een belangrijk deel van de groei van het Purmerendse bedrijf komt voort uit de onlangs gesloten raamovereenkomst voor levering van wissels. Dit contract stelt ons samen met partner Vossloh Cogifer Kloos (VCK) in de gelegenheid om de meerderheid van de benodigde wissels voor het Nederlandse hoofdspoor te produceren en leveren voor de projecten die worden aangekondigd in de aanbestedingskalender. 

Dit contract vormt een kroon op het harde werken de afgelopen jaren, waarin de broers Schulmeister de organisatie verder hebben geprofessionaliseerd en uitgebreid. Hierbij werd o.a. ingezet op nauwe samenwerkingen met strategische partners zoals VCK.

Vossloh Cogifer Kloos

Strategische partnerships

Met een groot netwerk strategische partners heeft ETS Spoor een belangrijke focus op innovatie en duurzaamheid. Dat dit zijn vruchten afwerpt is zichtbaar in trajecten als Theemswegtracé en Amstelveenlijn, waar ETS Spoor met de specifieke kennis en haar partners, wordt ingevlogen om mee te denken over een zo efficiënt mogelijke inrichting van nieuwe en bestaande trajecten.

Goed voorbeeld van deze partnerships is de samenwerking met Vossloh Cogifer Kloos. Eind 2019 werd de verkoop van de wissels en wisseldelen in Nederland ondergebracht bij ETS Spoor. Destijds zei Sander Schulmeister, commercieel directeur bij ETS Spoor:

Door het intensiveren van de samenwerking kunnen we voortaan als full service provider onze klanten een nog completer pakket diensten en producten aanbieden om hun spoorwegvraagstukken op te lossen. Bovendien is de expertise van Vossloh een aanvulling op onze kennis, waardoor we in staat worden gesteld innovatieve oplossingen te blijven ontwikkelen.

Over ETS Spoor

Met ruim 20 jaar ervaring is ETS Spoor de afgelopen jaren doorgegroeid naar een belangrijke leverancier én dienstverlener voor zowel nieuwbouw, renovatie en onderhoud van trein-, tram-, metro- en industriesporen. 

Een belangrijk kenmerk voor het Purmerendse bedrijf is de doorlopende focus op innovatie van producten en (aanverwante) diensten & processen. Zo verlaagt het met slimme oplossingen de total cost of ownership van bestaande spoortrajecten en werkt het doorlopend aan het optimaliseren van producten om ook de nieuwbouw zo kostenefficiënt mogelijk te integreren.