Vorig jaar maakte de Smartweld Jet van Goldschmidt Thermit Group haar debuut op de Nederlandse markt. Dit slimme gereedschap automatiseert het voorverwarmproces bij het maken van een THERMIT®-las, wat een constante laskwaliteit garandeert. 

Met inzet van de Smartweld Jet zijn er geen zuurstofflessen meer nodig. De Smartweld Jet haalt de exacte hoeveelheid benodigde zuurstof uit de omgeving. Een ander voordeel is dat de kans op fouten wordt geminimaliseerd. De Smartweld Jet begeleidt de lasser in een constant voorverwarmproces en er is minder kans op verbranding van de vormen door een betere warmtehuishouding. 

Tot slot is het met behulp van de Smartweld app (DARI®) mogelijk om de lasregistratie digitaal vast te leggen, waardoor administratieve handelingen worden vereenvoudigd en geminimaliseerd. Met behulp van rapportages kunnen trajectbeheerders gemakkelijk nagaan welke las er waar en wanneer door welk lasbedrijf (cq. lasser) is gemaakt.

Meer weten over deze slimme oplossing voor lassen? Breng een bezoek aan onze stand (5.009) op de RailTech beurs en kom zelf in contact met onze partners van Goldschmidt Thermit Group. Bestel uw toegangsbewijs voor de RailTech kosteloos via deze link.