Vorig jaar maakte de Smartweld Jet van Goldschmidt Thermit Group haar debuut op de Nederlandse markt. Dit slimme gereedschap automatiseert het voorverwarmproces bij een THERMIT© -las, wat een constante laskwaliteit garandeert.

Rail OK is actief in advies, engineering, aanleg, vernieuwing en onderhoud van het spoor. Zij maken gebruik van de Smartweld Jet. Omdat de toepassing in Nederland goed is bevallen, past Rail OK de techniek nu ook toe op een project in Israël, waarbij 100 lassen worden aangebracht in kraanrail profielen. Het project is momenteel in uitvoering.

Met de inzet van de Smartweld Jet zijn er geen zuurstofflessen meer nodig.
De Smartweld Jet haalt de exacte hoeveelheid benodigde zuurstof uit de omgeving. Een ander voordeel is dat de kans op fouten wordt geminimaliseerd. De Smartweld Jet begeleidt de lasser in een constant proces en er is minder kans op verbranding van de vormen, door een betere warmtehuishouding.

Tot slot is het met behulp van de Smartweld app mogelijk om de lasregistratie digitaal vast te leggen, waardoor administratieve handelingen worden geminimaliseerd. Met behulp van rapportages kunnen trajectbeheerders gemakkelijk nagaan welke las er waar, wanneer en door wie is gemaakt.

Voor informatie over de Smartweld Jet, neem contact op met onze afdeling Product Management via ls.ets.infobox@vossloh.com of +31 (0) 299 45 40 50.