Bij Vossloh Nederland streven we ernaar om onze bijdrage te leveren aan een duurzamere toekomst. Daarom ondersteunen we het ambitieuze initiatief van onze klant ProRail om tegen 2030 volledig klimaatneutraal en circulair te werken. Met ons oog op innovatie en ons streven naar duurzaamheid, werken we actief aan het verminderen van onze milieu-impact en het maximaliseren van duurzame productieprocessen.

Een van de belangrijkste pijlers van onze inspanningen is het verbeteren van onze onderhoudstechnieken. Neem bijvoorbeeld onze freestreinen, die essentieel zijn voor het preventief onderhouden van spoorwegen. De slijpstenen die in deze treinen worden gebruikt, zijn een uitstekend voorbeeld van hoe we slim omgaan met middelen. De binnenkant van deze stenen wordt gerecycled, waardoor we hun levensduur verlengen en tegelijkertijd grondstoffen besparen. Bovendien zetten we ons in voor het efficiënt beheer van afvalstoffen die tijdens het freesproces worden geproduceerd, waardoor we onze impact op het milieu verminderen.

Ons streven naar duurzaamheid gaat verder dan alleen het verbeteren van onderhoudsprocessen. We zijn actief bezig met het ontwikkelen van nieuwe, milieuvriendelijke oplossingen voor de spoorwegindustrie. Zo zijn we momenteel bezig met de ontwikkeling van een eigen fabriek voor de productie van kunststof dwarsliggers. Door gebruik te maken van gerecyclede kunststoffen en geavanceerde productiemethoden, streven we ernaar om een innovatief en duurzaam alternatief te bieden voor traditionele dwarsliggers, met aanzienlijk lagere milieueffecten.

Daarnaast werken we aan het verduurzamen van onze bedrijfsvoering. Onze thuisbasis is in de planning om volledig uitgerust te worden met zonnepanelen, waarmee we onze energiebehoefte op een duurzame manier willen dekken. Verder zorgen we ervoor dat onze materialen zoveel mogelijk zonder plastic worden geleverd en gebruiken we de welbekende houten kisten om verpakkingsafval te minimaliseren.

Bij Vossloh Nederland zijn we trots op onze inspanningen om zo klimaatneutraal en circulair mogelijk te produceren en te leveren. We blijven ons inzetten voor innovatie, samenwerking en verantwoord ondernemen, en streven ernaar om een positieve impact te hebben op de wereld om ons heen. Samen met onze partners en klanten zoals ProRail, zijn we vastberaden om een verschil te maken en een betere toekomst te creëren voor komende generaties.