Graag nemen we je mee in de wereld van baanbrekende infrastructuuroplossingen. Vandaag belichten we drie innovatieve technologieën die de efficiëntie, duurzaamheid en veiligheid van spoorwegsystemen verbeteren: Prefab elektrische scheidings lassen (IRJ), EPS Liggers en Raildempers voor lightrail.

Prefab ES-Las: Nauwkeurigheid en Veiligheid in Spoorinfra

Een Prefab ES-Las is een essentiële component in spoorwegsystemen die helpt bij het scheiden van elektrische stromen tussen spoorsecties. Dit zorgt ervoor dat signaleringssystemen de aanwezigheid en positie van een trein nauwkeurig kunnen detecteren, wat bijdraagt aan de veiligheid en efficiënte beweging van treinen.

Doelgroep: Spooraannemers

Spooraannemers zijn verantwoordelijk voor het onderhoud en de uitbreiding van de spoorinfrastructuur. Voor hen is de betrouwbaarheid en kwaliteit van Es-Las cruciaal om de continuïteit en veiligheid van spoorwegoperaties te waarborgen.

Probleemomschrijving:

Een ES-Las onderbreekt de continuïteit van het spoor met geïsoleerde bevestigingen, waardoor elektrische isolatie tussen spoorsecties ontstaat. Dit is essentieel voor de correcte werking van bloksein- en spoorstroomkringsystemen.

Unieke Verkoopargumenten:

 • Hoogwaardig Product/Bekende Distributeur: Wij leveren uitsluitend topkwaliteit producten en diensten.
 • Dynamische Energie Reductie/Hogere Asbelasting: Onze Es-Las zijn ontworpen om dynamische energie te verminderen en hogere asbelastingen te weerstaan.
 • Duurzaamheid/Langere Levensduur: Onze producten hebben een langere levensduur en zijn bestand tegen verschillende klimaatomstandigheden.
 • Sterke Coating: Voor isolatie en bescherming tegen de elementen.

Specificaties:

 • Voldoet aan de eisen van: ISO 9001, EN 16843 en diverse nationale normen
 • Elektrische weerstand: Min. 30 MΩ
 • Gebruik tot spoorsnelheid van: 250 km/u
 • Beschikbare lengte: Tot 12 m
 • Getest in gecertificeerde laboratoria en universiteiten

Voordelen:

 • ES-lassen verkrijgbaar met 4 of 6 gaten
 • Ontwerp kan worden aangepast aan specifieke eisen van de klant: Lengte, gatmaten, afmetingen, schuine sneden, versterkte eindstijlen, enz.
 • Uitstekende treksterkte: Statische en dynamische (vermoeidheid) testresultaten
 • Prefab ES-las geschikt voor gebruik met verschillende bevestigingssystemen
 • Lasplaten ontworpen voor verschillende railprofielen: Vignola en gegroefde spoorstaven
 • Gecoate prefab ES-lassen: Voor langere levensduur en corrosiebestendigheid
 • Langdurige ervaring met de productie van prefab ES-lassen: Technische ondersteuning en ondersteuning na verkoop

Door onze sterke positie als betrouwbare distributeur van hoogwaardige lasproducten, bieden wij constante capaciteit en marktwerking die aansluit bij de behoeften van onze klanten.

EPS Liggers: Lichtgewicht en Duurzaam

EPS (Engineered Polymer Sleeper) liggers zijn een innovatieve oplossing voor bruggen en viaducten in spoorwegsystemen. Deze liggers combineren de sterkte van traditionele materialen met het lichtgewicht en de duurzaamheid van EPS.

Voordelen van EPS Liggers:

 • Gewichtsbesparing: EPS is aanzienlijk lichter dan beton en staal, wat de belasting op de ondersteunende structuren vermindert en de installatie vergemakkelijkt.
 • Duurzaamheid: EPS is bestand tegen corrosie en weersinvloeden, waardoor het een lange levensduur heeft met minimaal onderhoud.
 • Milieuvriendelijk: EPS is recyclebaar en kan worden vervaardigd met een kleinere ecologische voetafdruk dan traditionele materialen.

Onze EPS liggers worden met precisie ontworpen om te voldoen aan de strenge eisen van moderne spoorwegprojecten, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor zowel nieuwe installaties als renovaties.

Raildempers voor Lightrail: Comfort en Stilte in de Stad

In stedelijke gebieden is het essentieel dat lightrail-systemen stil en comfortabel zijn voor zowel passagiers als omwonenden. Raildempers zijn een effectieve oplossing om trillingen en geluidsoverlast te verminderen.

Voordelen van Raildempers:

 • Geluidreductie: Raildempers absorberen trillingen, wat resulteert in een significante vermindering van het geluid dat door passerende treinen wordt geproduceerd.
 • Verbeterd comfort: Door de trillingen te dempen, bieden raildempers een soepelere en comfortabelere rit voor passagiers.
 • Levensduur van de rails: Verminderde trillingen betekenen ook minder slijtage aan de rails, wat leidt tot lagere onderhoudskosten en een langere levensduur van de infrastructuur.

Bij Vossloh ETS ontwikkelen we raildempers die specifiek zijn afgestemd op de eisen van lightrail-systemen, zodat steden kunnen genieten van stillere, duurzamere en betrouwbaardere openbaarvervoersoplossingen.

Kunststof Dwarsliggers: Productie in Onze Nieuwe Fabriek in Polen

Een belangrijke uitbreiding van ons aanbod zijn de kunststof dwarsliggers, die we nu zelf produceren in onze pas geopende fabriek in Polen. Deze fabriek stelt ons in staat om hoogwaardige kunststof dwarsliggers te leveren die voldoen aan de strikte eisen van moderne spoorwegsystemen.

Voordelen van Kunststof Dwarsliggers:

 • Lichtgewicht: Kunststof dwarsliggers zijn lichter dan traditionele houten of betonnen alternatieven, wat de installatie en het transport vergemakkelijkt.
 • Duurzaam: Deze dwarsliggers zijn bestand tegen rot, insecten en weersinvloeden, wat zorgt voor een langere levensduur met minder onderhoud.
 • Milieuvriendelijk: Door het gebruik van gerecyclede materialen en duurzame productieprocessen dragen onze kunststof dwarsliggers bij aan een groenere infrastructuur.

Onze nieuwe fabriek in Polen is uitgerust met de nieuwste technologieën om ervoor te zorgen dat elke dwarsligger aan de hoogste kwaliteitsnormen voldoet. Dit stelt ons in staat om een betrouwbare en duurzame oplossing te bieden voor spoorwegmaatschappijen wereldwijd.


Bij Vossloh ETS zetten we ons in voor het leveren van geavanceerde en efficiënte spoorwegoplossingen. Onze technologieën zoals Prefab IRJ’s, EPS Liggers, Raildempers voor lightrail en kunststof dwarsliggers zijn ontworpen om de prestaties van spoorwegsystemen wereldwijd te verbeteren. Blijf op de hoogte van onze blog voor meer updates over de nieuwste innovaties in spoorweginfrastructuur.

Voor meer informatie over onze producten en diensten, bezoek onze website.


Heb je vragen of wil je meer weten over een van deze onderwerpen? Laat een reactie achter of neem contact met ons op. We horen graag van je!