Begin februari brachten wij samen met klanten een bezoek aan de productie locatie in Boedapest. Daar kregen we een uitgebreide presentatie over de Rail Straight Dual Meetrei en een rondleiding door de fabriek. Het bezoek had als doel om de eindgebruiker in direct contact te brengen met de ontwikkelaar en zo kennis en ervaring uit te wisselen.

De Rail Straight Dual Meetrei wordt gebruikt om het resultaat van Thermit lassen te controleren. Bij Thermit lassen worden spoorstaven onder hoge temperaturen aan elkaar gesmolten en daarna geslepen. Om te controleren of het rij- en loopvlak van de spoorstaven voldoet aan de door de markt gestelde ‘Quality Index’ eis, is de Rail Straight Dual Meetrei een zeer geschikte tool.

ETS Spoor is leverancier van dit product op de Nederlandse markt en ondersteunt haar klanten bij onderhoud en gebruik. Tevens kunt u bij ons terecht met al uw vragen en verzorgen wij kalibraties om de hoge nauwkeurigheid van de meetgegevens te blijven borgen. Ook geven wij trainingen over het gebruik van de Meetrei en de bijbehorende app, waarmee de gegevens worden uitgelezen.

De samenwerking met Goldschmidt Thermit Group, het moederbedrijf achter Elektro Thermit is zeer succesvol gebleken. Zo zijn wij vanaf het begin nauw betrokken bij de ontwikkeling van de app en het proces van continue verdere innovatie op basis van gebruikservaringen en kennis uit de markt. ETS Spoor is zo de verbindende factor tussen de markt en de ontwikkelaar.