Halverwege februari vond voor veel lassers de jaarlijkse winterscholing plaats. Een uitgelezen moment voor het kalibreren van de Rail Straight Dual Meetrei, die zij op dagelijkse basis gebruiken. Om het proces rondom de kalibratie te versnellen en de klant zo goed mogelijk van dienst te zijn, heeft ETS Spoor samen met Elektro Thermit een speciale ‘Meetrei Campagne’ georganiseerd.

Gedurende de periode van de winterscholing waren er vier specialisten van Elektro Thermit in Nederland aanwezig om de meetreien van onze klanten te controleren en kalibreren. De wachttijden werden zo aanzienlijk verminderd en de gebruikers hebben weinig tot geen overlast ondervonden, omdat er geen herstelwerkzaamheden stonden gepland.

De campagne was een groot succes. Al vanaf de eerste dag werd er een enorm aantal meetreien gebracht en daarop hebben we de werkwijze dan ook aangepast. Door de meetreien eerst allemaal te controleren en daarna allemaal te kalibreren, konden de specialisten vlot werken.

Dankzij een strakke planning, een voortvarende aanpak van de specialisten én een extra ingelaste zondag konden alle meetreien op tijd worden geretourneerd naar de gebruikers.