Opnieuw leverde InnoTrans de locatie voor veelbelovende, diepgaande discussies voor innovatieve technologieën in de spoorwegsector. Rogier Schulmeister Directeur ETS-Spoor was ook aanwezig op de InnoTrans en zag de beurs als een uitgelezen kans om zijn klanten met de juiste leveranciers te koppelen. Frank Korver (Commercieel Teamleider Binnendienst) sluit zich hier volledig bij aan. “Het bijzondere aan de InnoTrans beurs is de gelegenheid die geboden wordt voor samensmelting van alle belanghebbende partijen binnen de sector. Door onze intense voorbereiding met aanwezige klanten en toeleveranciers inclusief netwerk, zijn wij in staat geweest om ter plekke transparant zaken te doen met elkaar. Een waardevol aspect, aangezien transparantie behoort tot één van onze kernwaardes”, aldus Korver.

Digitalisering

InnoTrans stond dit jaar in het teken van digitalisering. Zo presenteerde Goldschmidt zijn cloudgebaseerde database DARI®, ook wel Data Acquisition for Rail Infrastructure genoemd. Deze nieuwe innovatie maakt het mogelijk meet- en lasrapporten te combineren tot een dagelijks rapport over de bouwplaats, dat in realtime centraal en digitaal kan worden opgeslagen.

Via de Goldschmidt Digital App kan de klant elk proces binnen de werkplaats vastleggen. DARI® integreert het proces vastgelegd door de app in de cloud, wat een grote sprong voorwaarts betekent voor de besturing van de digitale bouwplaats. Bekijk de demonstratie video hier.

Ook bij de stand van Vossloh kwam duidelijk naar voren wat digitalisering voor hen betekent. De mogelijkheden die worden geboden door digitalisering is de sleutel tot het bereiken van een hoger niveau in het efficiënte gebruik en onderhoud van hoogwaardige infrastructuur.
Volgens Adreas Busemann, voorzitter van de Raad van Bestuur, is deze kwestie onderwerp van gesprek bij klanten en vakbezoekers op de InnoTrans. “Ze beseffen dat we goed op de hoogte zijn van de fysieke aspecten van het spoor. Naast het kiezen van de juiste onderwerpen hebben we ook een snaar geraakt bij onze klanten met onze innovatieve producten”, aldus Busemann.

Innovatie en modernisering

Tijdens InnoTrans waren ook de stands van Wirthwein, Vossloh en Getzner niet te missen. Wirthwein presenteerde zijn gemoderniseerde en versterkte ontwerp van de nieuwe kabelgoot en Getzner gebruikte zijn stand als podium voor de Under Sleeper Pad (USP). Een interessant product voor de Nederlandse markt. Meer informatie over de Under Sleeper Pad leest u hier.

Niet alleen binnen, maar ook op het buitenterrein werd groots uitgepakt. Vooral de presentatie van de innovatieve ‘tilted wagon’ van Vossloh was een spectaculair gezicht. De Switch Tilter 3000 maakt vanaf nu het transporteren van wissels makkelijker en efficiënter. De eerste testfases zijn al succesvol gebleken. Lees hier meer over De Switch Tilter 3000.

Al met al een succesvolle InnoTrans beurs die wij graag willen doorzetten middels een joint stand tijdens RailTech 2019 in de Jaarbeurs Utrecht. Zien wij u daar?