Vossloh Rail Services komt met een nieuwe efficiënte transportmethode voor het aanleveren van wissels op het spoor door het gebruik van kantelwagons. Deze speciale wagons maken het mogelijk grote delen voorgemonteerde wissels over het spoor te vervoeren naar de juiste locatie.

“Door het inzetten van schuine wagons kunnen de voorgemonteerde wissels per spoor worden getransporteerd en met behulp van een kraan in één keer in de baan worden gelegd”, aldus Arjan van der Weide van ETS Spoor.
Hierdoor zijn er minder handelingen nodig in het spoor en zullen opbouwtijden en verstoringen op het spoortraject afnemen.

Pilot Arnhem succesvol

Vossloh, VolkertRail en ETS Spoor bundelde begin vorig jaar hun kennis en ervaring samen tijdens de succesvolle pilot met de kantelwagons in Arnhem. Sindsdien is het process geëvalueerd en verder geoptimaliseerd. Projectleider Marinus van Oort van VolkertRail hoopt hierdoor de wagons in de toekomst vaker in te kunnen gaan zetten. 

Ook benieuwd naar deze nieuwe ontwikkeling? Vossloh demonstreert zijn wagons aan het groter publiek op het buitenterrein van InnoTrans 2018.