Smartweld Jet is de nieuwste uitvinding van Elektro Thermit. Maar wat maakt dit apparaat zo bijzonder? Dat heeft te maken met de manier waarop de spoorstaven worden verwarmd. Een tank met zuurstof is niet langer nodig, want de Smart Welt haalt de benodigde zuurstof uit de omgeving. 

De verwarmingsomstandigheden worden digitaal bijgehouden, zodat u ze snel kunt rapporteren en tevens vastleggen in de Smartweld database. Daarbij is de kwaliteit van deze lastechniek stabieler, waardoor u meer zekerheid heeft.

Onlangs heeft ETS Spoor samen met haar partner Elektro Thermit een ‘live’ demonstratie verzorgd van deze nieuwe techniek. Het spektakel vond plaats bij ons voor de deur en diverse lasdeskundigen uit het werkveld waren daarbij aanwezig. Omdat het product nieuw gelanceerd werd, is de mening van de eindgebruiker over toepassing in de praktijk heel belangrijk.

De Smart Weld Jet wordt naar aanleiding van de feedback verder geoptimaliseerd en bevindt zich momenteel in de laatste fase van de ontwikkeling. Graag vertellen wij u meer over deze nieuwe lastechniek. Bezoek ons op de RailTech beurs in maart of neem contact op met een van onze product managers.