Waar kabels rondom het spoor vroeger altijd werden ingegraven, wordt er vandaag de dag steeds meer met kabelgoten gewerkt. De kunststof kabelgoten die ETS Spoor levert in samenwerking met fabrikant en partner Wirthwein AG zijn een mooi alternatief voor kabels met minder dan 7.500 volt. Ten opzichte van beton is kunststof lichter en makkelijker te onderhouden en vervangen.

Ingegraven of ingebouwd op staanders, het installeren van de kabelgoten is zeer eenvoudig en kan zonder zwaar gereedschap. Ook het tillen past ruim binnen de ARBO eisen. Tot slot is er voordeel bij het transport; op één vrachtwagen past ruim 960 meter aan complete goten. De eenvoudige bouwwijze zorgt voor een snelle bouwtijd, wat in het voordeel is van de aannemer en beheerder van het spoor.

Voor een project in de regio Rotterdam heeft ETS Spoor opdracht gekregen tot het leveren van 46.000 meter kabelgoten. De goten bieden bescherming tegen weersinvloeden, sabotage en diefstal. Voor voeding en signaalkabels van spoorproducten, maar ook ander soorten kabels zoals voor telefonie.

De robuuste kunststof kabelgoten zijn bestand tegen temperaturen van –30°c tot +85°C en bieden naast installatiegemak nog andere voordelen. De dekselbevestiging is zo geconstrueerd dat de installatie van de kabel met gesloten en open deksel kan worden uitgevoerd en door de opstaande rand kan er geen vuil in de goten komen. De goten zijn afsluitbaar en gemakkelijk te openen met een niet herkenbare sleutel.

Wilt u meer informatie over dit product? Neem dan contact op met onze afdeling Product Management. Per e-mail via ls.ets.infobox@vossloh.com of telefonisch: +31 (0) 299 45 40 50.