De Oostenrijkse firma Rieder staat bekend om haar duurzame geluidsabsorberende systemen van houtvezelbeton. Wat deze producten bijzonder maakt is de hoge bulkdichtheid, die zorgt voor een geluidsisolerende werking tot wel 47dB. Dat is ver boven de Europese norm van 24dB.

Rieder geluidswanden zijn er in verschillende kleuren en met verschillende absorptieklassen. Naast de reguliere schermen is nu ook het 360° mini scherm aan het assortiment toegevoegd en voor het eerst in Nederland toegepast.

De Rieder 360° is ontwikkeld voor bijzondere toepassing, zoals schikkingen en cultuurlandschappen. Het scherm is lager en daardoor wordt het panoramisch uitzicht op de omgeving behouden. Dit is plezierig voor zowel treinreizigers als omwonenden. Ondanks dat het scherm lager is dan traditionele geluidswanden, wordt het geluid goed tegen gehouden. Dat komt omdat het gedeelte waarvan het meeste geluid afkomstig is -direct op het spoor- wordt afgedekt.

Zoals alle oplossingen van Rieder kan ook het mini scherm als prefab worden geleverd. Dat maakt installatie relatief gemakkelijk en door de kortere bouwtijd kan verstoring van het traject worden geminimaliseerd.

Het nieuwe Rieder 360° mini scherm is onlangs door ETS Spoor geleverd en voor het eerst in Nederland toegepast (regio Rotterdam).

Wilt u meer informatie over dit product? Neem dan contact op met onze afdeling Product Management. Per e-mail via ls.ets.infobox@vossloh.com of telefonisch: +31 (0) 299 45 40 50.