42 wissels, verschillende spoorramen en maar liefst 717 spoorstaven in lengtes van 30 meters.

Sneltram 51 van Amsterdam naar Amstelveen is binnen de regio uitgegroeid tot een belangrijke vervoersader. Omdat de lijn was verouderd en de trams vaak overvol, wordt hij nu vernieuwd. De huidige sneltram wordt omgebouwd naar een veilige, snelle tramverbinding waarbij rails, wissels, bovenleiding en andere technische systemen worden vernieuwd. 

ETS Spoor is bij het project betrokken voor de levering van 717 ArcelorMittal-spoorstaven. De 1.061 ton staal is per trein uit Polen vervoerd naar een op- en overslagterrein in Amsterdam Westhaven. Vanaf daar werden ze, eventueel met kleine aanpassing, in delen uitgeleverd aan het project. In totaal 48 transporten in een tijdbestek van 4 weken, just in time geleverd.

De levering van wissels en (gebogen) spoorramen vond plaats in samenwerking met onze leveranciers Vossloh Laeis en Vossloh Cogifer Kloos. Door de samenwerking met onze internationale partners kunnen de wissels en spoorramen voorgemonteerd vanuit de fabriek worden uitgeleverd. De montage kan zo snel en efficiënt plaatsvinden.

Benieuwd wat ETS Spoor voor uw project kan betekenen? Of wilt u eens met eigen ogen zien hoe prefab wissels en spoorramen in de Vossloh-fabriek worden gemaakt? Stuur een e-mail aan Dave Oerlemans (dave.oerlemans@vossloh.com) o.v.v. ‘fabrieksbezoek Vossloh’.