Spoorstaven, bevestigingsmaterialen, ES-lassen; Het is algemeen bekend dat deze materialen onderhevig zijn aan externe (weers)invloeden. Om de levensduur van deze producten te verlengen, adviseren wij om ze te voorzien van een duurzame coating. Naast deze spoorgerelateerde producten, kan de coating ook goed gebruikt worden voor andere staalproducten die aan corrosie onderhevig zijn. Denk hierbij aan bijvoorbeeld brugdelen en kunstwerken.

Uitgelegde 49E1 Spoorstaven ter voorbereiding van de coating

Meer dan corrosie bescherming

De ETS Excellent Rail Coating kan zowel bij de aanleg als het onderhoud van spoortrajecten worden toegepast. Hierbij is de bescherming tegen roestvorming (corrosie) een belangrijke reden om rail coating aan te brengen. Het is echter niet de enige reden. Het aanbrengen van deze coating betekent ook de problemen rondom zwerfstromen aan te pakken en de spoorstaaf te isoleren van de omgeving. 

Door de frequente trillingen in het spoor is het ook van cruciaal belang dat de coating flexibel is zodat het niet gaat afbladderen of scheuren en vervolgens zijn werking verliest. 

Eenvoudig aan te brengen

De coating komt oorspronkelijk uit de offshore industrie, waar corrosiewering ook zeer belangrijk is. Om onderhoud hier niet afhankelijk te laten zijn van het weer, is de coating dusdanig doorontwikkeld zodat het onder alle weersomstandigheden (zelfs in volle regen of onderwater) aangebracht kan worden. 

Ter voorbereiding van de coating wordt geadviseerd met een hogedrukspuit het ergste vuil van het spoor te verwijderen, maar dit is geen must voor bijv. bevestigingen en ES lassen. Vervolgens kan men direct beginnen met het aanbrengen van de coating.

Onweerstaanbare aanbieding oktober 2020

De ETS Excellent Coating is de onweerstaanbare aanbieding van Oktober 2020. Deze aanbieding omvat:

  • Een gratis proefcoating
  • Gratis tools bij afname van 10 liter coating*
    * De tools bestaan uit twee kwasten, een verfbakje en een doekje