Vrijwel alles rondom het spoor is onderhevig aan externe (weers)invloeden, waartegen het beschermd kan worden. De ETS Excellent Rail Coating is hier een mooi voorbeeld van. Hiermee voorzie o.a. je spoorstaven, ES-lassen en bevestigingsmaterialen van een duurzame coating. Zodoende wordt de levensduur van deze producten verlengd, doordat het beter beschermd is tegen bijvoorbeeld corrosie. 

De ETS Excellent Rail Coating kan aangebracht worden bij de aanleg van nieuwe spoortrajecten én bij het onderhoud van bestaande trajecten. Voornaamste reden voor het aanbrengen van de coating is de corrosie-bescherming die het product biedt.

Naast corrosie-bescherming biedt de coating echter ook dat de spoorstaaf goed geïsoleerd wordt en zodoende problemen rondom zwerfstromen aangepakt worden.

Flexibele rail coating

Een belangrijk kenmerk van de ETS Excellent Coating is de flexibiliteit. De rail coating is uiterst flexibel, waardoor de kans op het afbladderen of scheuren van de coating tot een minimum wordt beperkt. Door het aanbrengen van de coating wordt de spoorstaaf dus gegarandeerd voor langere periode beschermd.

Heb je vragen over de ETS Excellent Rail Coating?

Laat een terugbelverzoek achter en een productmanager neemt spoedig contact met je op.

20+ jaar ervaring

Met 20+ jaar ervaring weten wij exact wat u moet doen om tenders te winnen.

Focus op innovatie

Door nauwe samenwerking met partners, werken wij doorlopend aan productinnovatie.

Meer dan leverancier

Inschrijvingen voor tenders, projectmanagement en productadvies? Geen probleem, wij denken mee!

Internationaal netwerk

Profiteer van ons internationale netwerk van gerenommeerde producenten.

Rail coating aanbrengen

Voordat de coating in de spoorinfra-branche werd geïntroduceerd, werd het gebruikt in de offshore industrie. Om onafhankelijk van de weersomstandigheden de coating aan te kunnen brengen, werd de coating ontwikkeld om onder alle weersomstandigheden aangebracht te kunnen worden. Zelfs in de regen (of onder water), moest de coating aangebracht kunnen worden. Deze belangrijke eigenschap geldt ook voor de ETS Rail Coating. Zodoende kun je altijd en overal de coating aanbrengen.

Voordat de coating aangebracht wordt, is het belangrijk om eerst het object van het ergste vuil te ontdoen. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van een hogedrukspuit. Na het schoonmaken, kan direct begonnen worden voor het aanbrengen van de coating.

rail coating

Meer informatie?

Download de productbrochure met meer informatie. Deze brochure bevat tevens een kostenberekening voor het zelf aanbrengen en het laten aanbrengen van de rail coating.