Onlangs was onze product manager Stef Koelemeijer te gast op het hoofdkantoor van Amberg in Regensdorf. Samen met andere distributiepartners uit Europa en de rest van de wereld nam hij deel aan een vijfdaagse training over de innovatieve meetsystemen van Amberg. Het doel van de training was het overdragen van kennis.

Amberg maakt innovatieve soft- en hardware voor het doen van metingen op het spoor. De modulaire basistrolley kan naar wens worden uitgebreid met sensoren en Amberg Rail Software voor diverse toepassingen. Een aantal applicaties zijn:

  • Survey: om aangelegd spoor te analyseren, onderhoud te plannen en documentatie op te stellen
  • Slab Track: om de juiste bouw van nieuwe stukken slab track spoor te controleren
  • Clearance: om te meten of er voldoende ruimte is bij een obstakel (bijv. tunnel)
  • Tamping: om ballastspoor te analyseren en input te leveren aan de onderstopmachine

De kennissessies werden afgewisseld met praktijkoefeningen, waarbij de werking onder ‘live’ demonstratie werd toegelicht. Al met al was het een leuke leerzame week. Binnen ETS Spoor hebben wij weer extra kennis over de producten van Amberg opgedaan, waardoor wij u beter kunnen informeren en ondersteunen op technisch gebied.

Heeft u interesse in de meetsystemen van Amberg of ontvangt u graag meer informatie? Neem dan contact op met Product Manager Stef Koelemeijer. Telefonisch: +31 (0) 299 45 40 50 of per e-mail: stef@etsspoor.nl.