Vrijdag 9 en maandag 13 juni hebben de product- en project managers van ETS Spoor een cursus spoorbouw gevolgd bij het nieuwe Railcenter in Amersfoort.

In twee intensieve cursusdagen heeft ons team haar technische kennis en begrip van de spoorbouwwereld wederom op een hoger niveau kunnen brengen. Nuttig, omdat zij u dan nog beter kunnen adviseren over de toepassing van onze kwalitatief hoogwaardige producten in de praktijk.

Het Railcenter werkt nauw samen diverse partners: infrabeheerders, ingenieursbureaus, spooraannemers, leveranciers, enzovoort. Het doel is om samen te werken aan een beter en veiliger spoor. Vakmensen komen op het center voor opleidingen en om kennis met elkaar te delen. De cursus vond plaats in het nieuwe pand van Railcenter, dat toevallig afgelopen donderdag officieel en feestelijk geopend is.

De cursus werd gegeven door Alex Huijskens van het Railcenter. Vrijwel alles wat je op het spoor kunt tegenkomen kwam aan bod. Profielen van spoorstaven, positionering in de baan, verkanting berekenen in bochten, wissels… Het is zomaar een greep uit de onderwerpen. Naast de theoretische kant is er bij het Railcenter op het buitenterrein en in de loodsen ook voldoende mogelijkheid om zaken te demonstreren en simuleren.

Het waren twee leuke, interessante dagen voor onze product- en projectmanagers.