Van 9 tot en met 13 januari heeft Amberg een training gegeven bij onze zuiderburen. Onze nieuwe productmanager Stef Koelemeijer was uitgenodigd en reisde daarvoor af naar Brussel. De meerdaagse training werd verzorgd voor Christian Eichwald. Wat de meetsystemen van onze partner Amberg zo uniek maakt, is de modulaire opbouw vanuit één en dezelfde basis: de modulaire GRP meettrolley van Amberg is voorzien van diverse sensoren.

De combinatie van de modulaire Amberg meetsystemen en de krachtige Amberg Rail software kan bij het vastleggen van spoorgeometrie een grote kostenbesparing realiseren. Ten opzichte van de traditionele methodes tot wel 90%. Ook de kosten voor uitzetwerkzaamheden kunnen met 40 tot 70% worden gereduceerd. Daarnaast zorgt deze innovatieve techniek voor een aanzienlijk betere kwaliteit van het spoor.

De meettrolleys, die in de basis identiek zijn, bieden een breed scala aan functionaliteiten dankzij de verschillende modules. Bijvoorbeeld IMS: de nieuwe standaard voor snel en nauwkeurig meten. Het IMS 1000-systeem dat uitgerust met een tachymeter (Total Station/TPS) en het IMS 3000-systeem beschikt over een Profiler 110FX. Beide zijn geschikt voor slab track- en tamping surveys. Andere toepassingen zijn GRP en VMS, daarover leest u meer in onze product sheet, te downloaden via deze link.

De Amberg Rail software verwerkt de meetgegevens direct, analyseert zo de kwaliteit van het spoor en signaleert afwijkingen. Stef heeft tijdens de training naast uitleg, de producten aan den lijve ondervonden door ze zelf uit te testen op het spoor. Als geen ander kan hij u dus informeren over de mogelijkheden en voordelen.

Heeft u vragen over Amberg meetapparatuur? Wij van ETS Spoor beantwoorden die graag en adviseren per situatie op maat. Neem gerust contact op met onze product manager Stef of de afdeling Product Management via +31 299 454050.