De Smartweld Jet van Goldschmidt Thermit Group is een nieuw stuk gereedschap om het voorverwarmproces bij een THERMIT®-las te automatiseren. Doordat de juiste druk automatisch wordt geregeld, kan de las uiterst gecontroleerd worden uitgevoerd. Met als gevolg een constante laskwaliteit.

Onlangs zijn de eerste paar Smartweld Jet’s uitgeleverd aan klanten op de Nederlandse markt. Het gereedschap kan worden ingezet door THERMIT® lassers, die momenteel tijdens de periodieke hercertificering worden opgeleid om de Smartweld Jet te bedienen.

Geen zuurstofflessen meer nodig
Daar waar vroeger zowel propaan als zuurstof werd gebruikt, is die laatste nu niet meer nodig. De Smartweld Jet haalt de exacte hoeveelheid benodigde zuurstof uit de omgeving. Dat scheelt inkoop en transport.

Minder kans op fouten
De Smartweld Jet begeleidt de lasser om het proces nog constanter tot uitvoering te brengen Er is minder kans op verbranding van de vormen vanwege een betere warmtehuishouding. Dat verkleint de kans op fouten nog verder.

Lasregistratie via de app
Tegelijkertijd is het mogelijk om de lasregistratie digitaal vast te leggen, met behulp van de Smartweld app voor tablet en smartphone. Een handige asset management tool, omdat trajectbeheerders zo precies kunnen zien waar en wanneer welke las is gemaakt en door wie. Daarnaast scheelt het administratieve verwerking voor de lasser.

De Smartweld Jet is een uitkomst voor iedereen die aantoonbaar constant werk van hoge kwaliteit wil leveren. En een mooi voorbeeld van hoe moderne technologie vakwerk kan versterken.