De oplossing tegen zwerfstroom die ook helpt om trilling en geluid te reduceren.

Vossloh ETS organiseerde vorige week een bijeenkomst in samenwerking met Polycorp, onze partner voor embedded rail systemen tegen zwerfstroom, trilling en geluid. De bijeenkomst werd goed bezocht door diverse partijen uit de spoorsector. Het programma bestond onder andere uit een presentatie over de business case Keijzerswaard in Rotterdam, tevens de locatie van de bijeenkomst.

RET voorzag daar bijna drie jaar geleden haar lightrailtraject van een Polycorp embedded rail systeem. Dat was een bijzonder proces, aangezien er zich onder de baan een grote gasleiding bevindt. Voor de veiligheid is het dus van groot belang om zwerfstroom tegen te gaan. Daarvoor werd een custom-made oplossing ontwikkeld die nog maandelijks wordt gemeten en beproefd. Tot op heden heeft de oplossing de zwerfstroom altijd voldoende geëlimineerd.

Er vond ook een locatiebezoek plaats, een gezamenlijke lunch en Polycorp zelf sloot het programma af met een presentatie over het product en de praktische zaken rondom installatie en gebruik. Hier kregen de aanwezigen spooraannemers ook uitgebreid kans om vragen te stellen.

Heeft u ook een vraag omtrent zwerfstroom of reductie van geluid en trillingen voor trein, tram of metro? Wij informeren u graag en kunnen bij u langskomen voor een demo. Neem contact op met onze afdeling Product Management,  via +31 (0) 299 45 40 50 of ls.ets.infobox@vossloh.com.