Duurzaam spooronderhoud en systeemoplossingen zijn steeds belangrijker wordende topics binnen de spoorindustrie. Bij zowel de aanleg van nieuwe trajecten als het onderhoud van bestaande trajecten zijn het klimaat, de ecologische (CO2) footprint en geluidsreductie steeds vaker onderdeel van de aanvragen en aanbestedingen die we bij Vossloh binnen zien komen.

Duurzaamheid is de afgelopen 20 jaar altijd een belangrijke pijler geweest binnen ons productaanbod en dienstverlening. En terecht, we moeten er allemaal alles aan doen om de aarde zo efficiënt mogelijk te benutten zonder (onnodige) schade aan te richten en waarbij producten een zo lang mogelijke levensduur hebben. 

Om in te spelen op bovenstaande onderwerpen, hebben wij recent het W30 bevestigingssysteem geïntroduceerd op de Nederlandse markt. Met deze vooruitstrevende systeemoplossing voorzien wij de komende jaren met een nog breder productaanbod in te kunnen spelen op de uitdagingen in de markt.

W30 bevestigingssysteem; Veilig én duurzaam

Het W30 bevestigingssysteem is voorzien van het SPC000282-2 Certificaat. Hiermee garandeert een product dat voldoet aan hedendaagse (en toekomstige) eisen omtrent duurzaamheid en veiligheid. 

Door het gebruik van SKL30 spanklemmen, die de spoorstaaf beter op zijn plek houden, biedt het W30 bevestigingssysteem ook een hoge weerstand tegen slijtage. Door de hoge spankracht van 14kNm en de elasticiteit, is het systeem in staat om bewegingen van de spoorstaven die optreden als gevolg van de krachten die de trein op het spoor uitoefent, moeiteloos op te vangen. Hierdoor zien we veel minder slijtage t.o.v. huidige toepassingen zoals de rughellingplaat. Ook is het in het werk aanbrengen van de bevestigingen aanmerkelijk arbeidsvriendelijker dan substituten en kan door de invoering van dit bevestigingssysteem de dwarsligger mee in de ombouw- / vernieuwingstrein.

Toepassing W30 bevestigingssysteem

Voor het project de Hoekse Lijn leverde Vossloh ETS een voorgespannen betonnen dwarsligger (de NG30), gecombineerd met het W30 bevestigingssysteem. Uit testresultaten blijkt dat de eerste scheur in deze dwarsligger pas optreedt bij een belasting van 63,9 kN/m2. Dat is ruim twee keer zo hoog als de vereiste 28 kN/m2. Vossloh ETS heeft sindsdien dit W30 bevestigingssysteem ook al voor verschillende projecten mogen leveren. 

Vossloh Fastening Systems

Vossloh Fastening Systems is een wereldwijd opererende organisatie met een kernfocus op railinfrastructuur. Naast bevestigingssystemen levert Vossloh tal van andere hoogwaardige producten en complexe duurzame systemen zoals wissels.

Decennia aan expertise maken Vossloh tot een toonaangevende leverancier voor de aanleg en het onderhoud van de railinfrastructuur. Als partner zijn wij verantwoordelijk voor de verkoop van hun productaanbod in Nederland. 

Voorstander van systeemoplossingen

De Nederlandse markt juicht de transitie van losse elementen naar systeemoplossingen toe. Als toeleverancier van spoorwegmaterialen hebben wij zowel de kennis als het netwerk om diverse partijen te verbinden. Het combineren van ontwikkelingen zal hierbij de kwaliteit en duurzaamheid van het spoor en het spoorwegonderhoud alleen maar verhogen. Wij kennen de producenten, denken gezamenlijk aan nieuwe manieren van systemen en systeembeproevingen én voorzien veel partijen van advies het het selecteren van producten bij bijvoorbeeld aanbestedingen.

Bent u geïnteresseerd in het W30 bevestigingssysteem? Of wilt u meer weten of wat Vossloh ETS voor u kan betekenen? Neem gerust eens contact met ons op.