In de voortdurende zoektocht naar veiligere en gezondere werkomgevingen, introduceert Vossloh ETS in samenwerking met Goldschmidt het innovatieve EnviroCap lasrookfilter. Dit revolutionaire filter is speciaal ontworpen om de gezondheid van medewerkers te verbeteren tijdens het Thermit® lassen door de rook en fijnstof ontwikkeling aanzienlijk te verminderen.

Waarom Kiezen voor het EnviroCap Lasrookfilter:

  • Bescherming van de lasser en omgeving: Het EnviroCap lasrookfilter is een krachtige stap in de richting van een veiligere werkomgeving. Het minimaliseert de hoeveelheid rook en fijnstof die vrijkomt tijdens het Thermit® lassen, waardoor de blootstelling aan potentieel schadelijke deeltjes wordt verminderd en de luchtkwaliteit wordt verbeterd.
  • Gezondheid en welzijn: Door te kiezen voor het EnviroCap lasrookfilter, tonen werkgevers hun betrokkenheid bij het welzijn van hun medewerkers. Een gezondere werkomgeving draagt bij aan het verminderen van gezondheidsrisico’s op lange termijn en kan de productiviteit en tevredenheid van het team vergroten.
  • Voorraad en beschikbaarheid: We hebben momenteel een voorraad van de EnviroCap lasrookfilters beschikbaar, zodat werkgevers snel kunnen profiteren van deze ontwikkeling.

De werking is als volgt: 

Het EnviroCap lasrookfilter is eenvoudig te installeren en te gebruiken. Plaats het opzetfilter op de Euro-kroes, dat is de zilveren emmer waar het Thermit® in wordt aangestoken tijdens het Thermit® lassen. Het filter vangt effectief de rookdeeltjes op voordat ze zich verspreiden en helpt zo om de luchtkwaliteit te verbeteren.

  • De Thermit®-las wordt voorbereid volgens de actuele handleiding van de lasprocedure SoW-5.
  • Vóór het ontsteken van de Thermit®-portie moet de rondlopende groef in het deksel met de Eurokroes.
  • Het ontsteken van de Thermit®-portie gebeurt met behulp van een ontstekingsstaafje.
  • Nadat de Thermit®-portie is ontstoken, volgt snel het opzetten van het EnviroCap-filter in de Euro-kroes.

Geslaagde projecten op vragen uit de markt: 

Als resultaat van behoefte uit de markt heeft Goldschmidt de EnviroCap lasrookfilter versneld op de markt gebracht en is deze door verschillende lasbedrijven reeds toegepast. Door het EnviroCap lasrookfilter te implementeren, tonen werkgevers hun toewijding aan veiligheid en welzijn van hun medewerkers.

Aarzel niet om contact op te nemen met onze productmanager Dustin Hoffman voor meer informatie over het EnviroCap lasrookfilter en hoe het uw bedrijf kan helpen bij het creëren van een veiligere en gezondere werkomgeving.