Terwijl vrijwel heel nederland weg waaide door storm Eunice en Franklin verzorgden wij met enkele partners het frezen in de baan t.b.v. BBV Twente. Tussen Zutphen en Goor hebben we 7300m spoorstaven gefreest in opdracht van BAM Nederland.

Door middel van frezen in de baan behaal je een kwalitatief beter resultaat. Hiermee neem je tevens alle lassen mee. Bij uitstek geschikt voor langere lengtes en onafgebroken werk.

Het was een spectaculaire en geslaagde actie te zien op onderstaande beelden:

Mobiel frezen van spoorstaven in de baan

SF02 W-FS rail-weg frees-Truck

Bewezen. Flexibel. Exact.
De veelzijdige rail-weg freestruck
Dankzij zijn geschiktheid voor de weg is de SF02 W-FS rail-weg freestruck van Linsinger een uiterst flexibel voertuig. Zijn ingenieuze rail-weg functionaliteit vereenvoudigt de logistiek aanzienlijk en maakt de truck de ideale oplossing voor kleine bouwprojecten en tramnetwerken. De SF02 W-FS kan het volledige profiel van de rail frezen in slechts één enkele gang. De geïntegreerde slijptechnologie slijpt de rail na de freesgang en verlengt zo de levensduur van de rails. De truck is ook milieuvriendelijk dankzij het minimale stof- en vonkengehalte.

Naast deze frees-truck beschikken we ook over een wat compactere truck, namelijk de Multi Purpose Milling Machine.

Deze compacte en eenvoudige machine zorgt voor een eenvoudige en gemakkelijke herprofilering van rails en wissels op korte trajecten en in krappe ruimtes.
De MPM (Multi Purpose Milling Machine) is klein en flexibel en werd ontworpen om ernstige schade aan spoorstaven en wissels in forensenverkeer en stedelijke vervoerssystemen, en vooral in tunnels, te verhelpen. Dankzij haar compacte afmetingen en lichte gewicht is de machine gemakkelijk te transporteren en past ze binnen alle profielen van vrije ruimte (PVR). De MPM is uiterst efficiënt, verwijdert tot 2 mm materiaal per bewerkingsgang en kan zowel op ballast- als op betonsporen en zowel op Vignole- als op groefrails werken. Dankzij de instelbare spoorbreedte kan de MPM op alle gangbare spoorbreedtes worden gebruikt.