Under Sleeper Pads
ETS Spoor levert under sleeper pads van Sylomer® en Sylodyn®. Under sleeper pads, ook wel dwarsliggerzolen genoemd, zijn elastische lagen die onder de dwarsliggers in het spoor worden geplaatst. Ze zorgen voor een optimale krachtenverdeling van de rijdende voertuigen over het ballastbed. Daarmee brengen deze producten de volgende voordelen met zich mee:

Een vermindering in de benodigde frequentie van onderstoppen en dus onderhoudskosten, dankzij de volgende product eigenschappen:

De elasticiteit biedt een optimale (grotere) krachtenverdeling van de krachten van de rijdende voertuigen op het ballastbed, waardoor ballastvergruizing wordt verminderd.
Het contactoppervlak tussen de ballast en de dwarsliggers wordt vergroot van +/- 8% naar +/- 35% omdat de ballaststenen lichtelijk in de elastische laag kunnen drukken, waardoor de stabiliteit van de bovenste laag van het ballastbed en de rest van de spoorconstructie wordt vergroot.
De effectieve absorptie van de krachten zorgt voor een vermindering in het verschuiven van de ballast.
De meer elastische varianten van under sleeper pads zorgen voor een effectieve vermindering in trillingen en geluid, dankzij de vergrote elasticiteit in het spoor.

Neem gerust contact op met de Product Manager van ETS Spoor voor een advies op maat. Wij helpen u graag verder.

Tevens staat onze productaanbieder @getzner met demomateriaal bij ons op de stand in de jaarbeurs in Utrecht van 21 t/m 23 juni.