Wie zegt dat de spoorbranche geen spannende business is heeft het helemaal mis. Spoorkenner Andrew van Eck weet met passie en kennis de kneepjes van het vak over te dragen. Voor velen van team ETS natuurlijk al dagelijkse kost, maar een kennis update kan nooit kwaad en geeft altijd weer nieuwe inzichten. Gelijk een goede gelegenheid om er met het hele team een leuke dag van te maken en alle afdelingen te laten deelnemen. Van de boekhouding tot het magazijn. Maar ook de ervaren product-, account- en projectmanagers deden actief mee aan de leerzame dag, die werd gehouden in het Railcenter in Amersfoort.

De dag begon met een vrolijk zonnetje en een flinke dosis teamspirit. Waarna het team werd ontvangen met koffie en thee in een klaslokaal. De sessie werd gestart met wat algemene informatie en veiligheidsinstructies. Vervolgens vertrok het hele team gehesen in veiligheidskleding naar buitenpracticum in het Railcenter om daar in real live verschillende opdrachten uit te voeren. In kleine groepjes werd een soort quiz doorlopen met leerzame en leuke opdrachten in de baan. Tussendoor kwam Andrew bij de groepjes evalueren en meedenken om de opdrachten zo zorgvuldig te kunnen uitoefenen. De opdrachten varieerden van het opmeten van de spoorwijdte tot het herkennen van verschillende lastechnieken. En ook werden de wissels uitvoerig besproken en tot in detail uitgelegd.

Andrew van Eck vertelt alle ins en outs van een wissel

Na de buitenactiviteiten werden alle vragen klassikaal besproken. Door de actieve deelname van alle collega’s ontstonden er leuke discussies. Dankzij de goede zorgen van het Railcenter met een uitstekende lunch en prima verzorgde catering kijken we niet alleen terug op een hele leerzame dag, maar ook een hele gezellige dag. Dit was zeker voor herhaling vatbaar.