Ervaar nieuwe dimensies op de bouwplaats van het spoor met de nieuwe digitale database-oplossing DARI ® – Data-acquisitie voor railinfrastructuur – van Goldschmidt Thermit. Deze nieuwe technologie maakt de las en meet-producten slimmer, effectiever en duurzamer, voor een efficiënte bouw en onderhoud van het spoor.

Wat is DARI

DARI ® is een digitale applicatie die kan worden gekoppeld aan een groep intelligente machines, zoals de Smartweld Jet, Smartweld Record, Railstraights, Rail drill, Track gauge digital en de Small power unit van Goldschmidt. Dit digitale netwerk van intelligente producten geeft real-time toegang tot werk- en meetgegevens tijdens en na de spoorwegwerkzaamheden. Dankzij deze snelle, transparante en digitale verzameling van meet- en controlegegevens kunnen onmiddellijk prognoses worden gegenereerd en geautomatiseerde inspectie- en analyseprocessen geactiveerd.

Digitale meet-en lasrapporten

Met DARI ® kunnen meet- en lasrapporten worden gecombineerd tot een dagelijks bouwplaats rapport dat centraal en digitaal in real-time kan worden opgeslagen. Belangrijke bedrijfs- en project gerelateerde prestatie-indicatoren zoals werktijden, locatie of ordernummer zijn daardoor zichtbaar in DARI ® voor alle relevante belangengroepen.

Het voordeel van een digitale bouwplaats:

  • Gestandaardiseerde kwaliteit en nauwkeurigheid van de lassen
  • Gegarandeerde betrouwbaarheid van het uitgevoerde werk
  • Transparantie door digitale verzameling van alle data
  • Kosten besparend door efficiënte opleiding en uitvoering
  • Real-time opslag en analyse van meet- en lasrapporten

Smartweld Jet en Railstraights

De Smartweld Jet en de Railstraights zijn voorbeelden uit het productpakket van Goldschmidt Thermit dat kan worden aangesloten op DARI ®.

“De Smartweld Jet maakt het mogelijk het voorverwarmingsproces bij het lassen te automatiseren. Het systeem heeft een soort datalogger en zorgt ervoor dat het verwarmingsproces een constante duur en kwaliteit heeft. Fouten bij het voorverwarmingsproces kunnen leiden tot kosten voor de spoorsector, omdat dit gevolgen heeft voor de veilige berijdbaarheid van het spoor, legt directeur Rogier Schulmeister van ETS Spoor uit.

Naast de automatisering van het voorverwarmingsproces biedt DARI ®.  ook de mogelijkheid om lasregistraties digitaal en centraal vast te leggen.

“De lasser kan met een app op zijn mobiele telefoon de elektronische meetrei, Railstraights (soort lineaal, red.) vastleggen bij dezelfde lasregistratie. Voorheen vulde hij een formulier in. Het voordeel hiervan is dat de lasopzichter na het uploaden van de data, al kan zien welke werkzaamheden zijn lassers hebben uitgevoerd”, aldus Schulmeister.

Lees hier meer over de voordelen van de Smartweld Jet of bekijk de meetrei producten op onze website.

Wilt u de mogelijkheden bespreken van DARI ® voor uw bedrijf? Of bent u geïnteresseerd in het intelligente productpakket van Goldschmidt Thermit? Neem contact op met één van onze productmanagers. Wij helpen u graag verder.