Kruiswisselcomplex ETS Spoor - Amsterdam

De gemeente Amsterdam en ProRail maken een nieuwe onderdoorgang onder 2 treinsporen en 7 metrosporen in het verlengde van de Amstelstroomlaan. Deze onderdoorgang zal twee woonwijken met elkaar gaan verbinden: het Bajes- en het Amstelkwartier. Een prachtig lightrail project die een meerwaarde voor de wijken zal zijn.

Bovenop de nieuwe onderdoorgang komt een vervangend kruiswisselcomplex. De inbouw van dit complex stond gepland in de 16 daagse buitendienststelling. Het kruiswisselcomplex is o.a. voorzien van tongbewegingen uitgevoerd met Austroroll, versterkte MT-Lassen en NSE-2 wisselstellers.

Ook tijdens COVID-19 komen we nieuwe uitdagingen tegen. Zo was het praktisch onmogelijk om de afname in de fabriek in Polen uit te voeren en heb je binnen zo’n project meerdere belanghebbende. Dit bracht natuurlijk de nodige operationele uitdagingen met zich mee. Middels een nieuw videoformat, waarbij onze productmanagement nauw betrokken was, hebben we de afname op afstand met succes kunnen afronden. We zijn ontzettend trots dat we een aandeel in dit geheel hebben mogen leveren" aldus ETS Spoor projectmanager Dave Oerlemans.