De wisselsteller en daarmee verbonden wisseltong is een storingsgevoelig onderdeel van een wissel. ETS Spoor is leverancier van het Austroroll smeerloze tongrolsysteem: een beproefd systeem dat al tientallen jaren in gebruik is op Europese spoorwegsystemen. 

Dit product heeft niet alleen een grote roldiameter en een breed contactvlak, maar beschikt ook over de unieke eigenschap dat wanneer de tong tegen de aanslagrail aan ligt, hij daadwerkelijk op de glijstoel rust en met lichte druk tegen de aanslagrail wordt aangehouden. Een soort vergrendeling.

Zodra de tong door de steller in beweging wordt gebracht, zit deze op de rol en stelt het wissel automatisch smeerloos om in een kortere tijd dan bij andere systemen. De Austroroll levert zo een grote bijdrage aan het verminderen van storingen in wissels.

Het slimme montagesysteem maakt dat Austroroll snel en gemakkelijk is in te bouwen in nieuwe én bestaande wissels. Het is geschikt voor zowel hoge als lage tongprofielen.

Heeft u vragen over deze oplossing? Neem dan contact op met onze afdeling Product Management. Bel op  0299 – 45 40 50 of maar naar ls.ets.infobox@vossloh.com