Veel trambanen bevinden zich in drukke stadscentra met een hoop verkeer en zijn daarom vrijwel continu aan belasting onderhevig. Niet alleen voorbijrijdende trams oefenen druk uit, ook andere weggebruikers die over de tramrails heenrijden zoals taxi’s en bussen.

Om duurzaam met lightrailtrajecten om te gaan en onderhoudskosten binnen de perken te houden, biedt Vossloh ETS embedded rail systemen waarbij de rails is ingekapseld met ondersteunende en absorberend materiaal. Dat zorgt ervoor dat de belasting wordt verdeeld over een grotere oppervlakte en trillingen worden gereduceerd.

Rails in het wegdek krijgen zo een langere levensduur en onderhoud kan worden geminimaliseerd. Dat zorgt direct voor minder oponthoud door werkzaamheden aan de rails in die toch al drukke verkeersader. Embedded rail systemen hebben daarnaast nog andere voordelen: reizigers merken meer comfort en de omgeving heeft minder last van geluidshinder. Tot slot zijn de systemen een manier om zwerfstromen tegen te gaan.

Als exclusief partner van Polycorp kunt u bij ons terecht voor kwalitatief hoogwaardige embedded rail systemen. Heeft u vragen over deze oplossing? Neem dan gerust contact op met onze afdeling Product Management, via ls.ets.infobox@vossloh.com of +31 (0) 299 45 40 50.