Vorige week maakten wij kennis met Dimitri Witte, projectleider overdracht/bouw- en informatiemanager en tevens een van de oprichters van Stenga. Hij was de winnaar van onze LinkedIn actie en kreeg daarom de Bose SoundLink Bluetooth Speaker cadeau. Natuurlijk meteen een goede gelegenheid om nader kennis te maken onder het genot van een kop koffie.

Stenga levert diensten op het gebied van directievoering, projectbegeleiding en bouwprocesleiding bij de uitvoering van projecten. We zorgen ervoor dat deze projecten worden gerealiseerd binnen de afgesproken grenzen van tijd, kwaliteit en financiën.

Wij vroegen aan Dimitri wat trilling en geluid betekent voor hem als spoorprofessional.
Zijn antwoord: “Trillingen en geluid dat van spoorstaven afkomstig is, zijn bijkomende nadelige effecten van één van de milieuvriendelijkste manieren van vervoer. Gezien de toekomstige groei van treinbewegingen zoals “elke 10 minuten een trein” en de stijging van het goederenvervoer per spoor van en naar de havens is dit iets waar we met z’n allen goed over na moeten denken. Willen we dit vervoer voor de toekomst vriendelijk houden voor mens en milieu is het dus belangrijk om na te denken over de overlast van geluid en trillingen en hier bij de aanleg, vernieuwing of vervanging rekening mee te houden.
De oplossingen hiervoor die ik bij ETS Spoor heb gezien bij jullie dragen daar zeker aan bij!”

Bedankt Dimitri voor het bezoek aan ETS Spoor en de leuke kennismaking.