Het Station Hollands Spoor in Den Haag wordt vernieuwd! Aan de kant van Laakhaven wordt een nieuwe stationsentree gerealiseerd met winkels en een plein. De bestaande doorlopende reizigerspassage wordt verlengd naar de Laakzijde.

Vossloh ETS leverde voor dit project zo’n 500 m2 kwalitatief hoogwaardige ballastmatten van Getzner. Onze product Manager Stef vertelt: “De ballastmatten zorgen voor een soepele overgang van de ‘gewone’ grond naar het kunstwerk. De vibraties op het beton worden gedempt, waardoor er minder sprake is van trilling en geluid. Dit komt zowel ten behoeve van het reizigerscomfort als de omgeving.”

De verbouwing wordt in opdracht van de Gemeente Den Haag uitgevoerd door Heijmans. In deze timelapse video zie je hoe ze worden toegepast boven de betonnen voetgangerstunnel, op de driehoekige stootplaten aan beide kanten van de tunnel.

Meer informatie over dit product, of andere oplossingen tegen trilling en geluid van het spoor? Neem contact op met Stef Koelemeijer of een collega van de afdeling Product Management via +31 (0) 299 – 45 40 50 of stuur een e-mail aan ls.ets.infobox@vossloh.com