High Performance Milling

Met de ontwikkeling van een eigen, innovatieve freestechnologie zet Vossloh Rail Services een nieuwe standaard voor het instandhouden van spoorstaven, te weten: High Performance Milling, een geheel nieuwe generatie van het mobiel frezen van spoorstaven.

Een van de voordelen van deze trein ten opzichte van de overige freestreinen is dat deze trein gebruikt maakt van schijven van 1400 millimeter. Dit is ruim twee keer zo groot als de overige schijven en hiermee kan het een nog grotere precisie bewerkstelligen. Hierdoor is het ook mogelijk geworden om nog sneller en milieuvriendelijker de spoorstaaf weer in topconditie te krijgen. Deze state-of-the-art ontwikkeling verovert in rap tempo de spoorwereld.

Verder kan deze deze freestrein net als de overige treinen volledig zelfstandig opereren voor een periode van 8 uur en bereikt in die periode grote resultaten op zowel normaal als hogesnelheidsspoor. Het systeem bereikt dit zonder vonken of andere ander ‘vuil’ te produceren, zodat het ten alle tijden een schone en veilige werkplek creeërt en het is uitgesloten dat het andere spoor(bevestigings)systemen aan kan tasten.

Het monitoren en inspecteren van de kwaliteit van het spoor gebeurt tijdens het werk op de trein zelf door gekwalificeerd personeel. Zo wordt elk defect met een tolerantie van slechts 3-5 micrometer verwijderd en zal het treinvervoer na deze bewerking tot 10 Decibel minder geluid produceren.

Bent u geïnteresseerd in deze bewerking en/of heeft u nog vragen? Bel dan met Vossloh ETS op 0299-454050 of mail naar ls.ets.infobox@vossloh.com