Vossloh introduceert het platform ‘Vossloh CONNECT’ met innovatieve digitale oplossingen die de spoorwegindustrie transformeren.
Het gebruiksvriendelijke platform biedt op maat gemaakte, datagestuurde oplossingen rondom de spoorweginfrastructuur.
Geavanceerde analyses en waarschuwingssystemen helpen het onderhoud te optimaliseren, de veiligheid te verhogen en de beschikbaarheid van de spoorweginfrastructuur duurzaam te verbeteren.
Klanten hebben toegang tot verschillende toepassingen ontwikkeld door Vossloh en Partners

Vossloh maakt zijn rol als pionier in de spoorweginfrastructuur opnieuw waar door de introductie van het cloud-gebaseerde platform ‘Vossloh connect’, waarvan de toepassingen de digitalisering en de transformatie van de spoorwegindustrie zullen aandrijven. Het platform biedt een scala aan geavanceerde oplossingen die zijn ontworpen om het beheer en onderhoud van de spoorweginfrastructuur te optimaliseren en bij te dragen aan meer veiligheid, lagere kosten en betere algemene prestaties. Vossloh heeft een one-stop-shop-platform gecreëerd voor spoorwegklanten over het hele spoorwegnet. Het biedt een uitgebreide suite van digitale oplossingen, naadloos geïntegreerd in één gebruiksvriendelijk systeem. Het biedt comfortabel een holistische kijk op de spoorweginfrastructuur en -activiteiten.

Het platform

Het platform biedt klanten niet alleen toegang tot Vossloh’s zelfontwikkelde oplossingen voor verschillende gebieden van de spoorweginfrastructuur, maar staat ook open voor geselecteerde partners van derden die aanvullende producten en oplossingen aanbieden. De tools maken real-time monitoring mogelijk en bieden direct inzicht in de prestaties van het spoornetwerk en de gezondheid van de activa, evenals relevante informatie voor voorspellend onderhoud. Bovendien omvat het platform geavanceerde analyse- en waarschuwingssystemen om het risico op ongevallen en verstoringen aanzienlijk te verminderen. Dit is niet alleen cruciaal voor het allerbelangrijkste van de spoorwegindustrie – veiligheid – maar helpt ook om de kosten voor noodreparaties te verlagen en verlengt de levensduur van de spoorwegactiva en draagt zo bij aan duurzaamheid. Last but not least te vermelden is de reeks geavanceerde algoritmen voor voorspellend onderhoud, die de kern vormen van ‘Vossloh connect’. Ze stellen spoorwegexploitanten in staat om onderhoudstaken efficiënter te plannen en stilstand en kosten te beperken, terwijl de centrale klantvraag – de beschikbaarheid van het spoor – met deze middelen kan worden verhoogd. Klanten hebben toegang tot hun conditiegegevens via ‘Vossloh connect’. De visualisatie in de Vossloh-applicaties maakt deze gegevens intuïtief bruikbaar en vertaalt ze in aanbevelingen voor actie op maat.

Klanten

Klanten krijgen toegang tot alle bestaande en toekomstige toepassingen van Vossloh en een toenemend aantal geselecteerde partners.
Bepaalde intern ontwikkelde oplossingen van Vossloh die op het nieuwe platform worden aangeboden, richten zich op wissels als een van de technisch meest complexe en storingsgevoelige elementen van het spoor. Smart Turnout‘ biedt bijvoorbeeld geavanceerde bewaking van wissels, inclusief informatie over verticale verplaatsing, treinsnelheid en treinherkenning. Smart Point Machine‘ maakt snelle activabeoordelingen en instelbare alarmen mogelijk en kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van de klant. Geavanceerde bewaking voorkomt storingen van wisselstellers en specifieke algoritmen zijn gericht op storingsprognose en -voorspelling. Met een set met lasers uitgeruste sensoren meet de oplossing ‘SMV‘ verplaatsingen en trillingen om inzicht te geven in de behoefte aan onderstoppen van het ballastbed in het wisselgebied, maar ook om de effectiviteit van onderhoud te beoordelen.
Het concept ‘mapl-e‘ biedt een naadloze oplossing die meting, analyse en onderhoud combineert om de kosten te verlagen en te beheersen door gecombineerde slijpactiviteiten en op de trein gebaseerde metingen. Het maakt continue gegevensverzameling mogelijk, zelfs tijdens drukke periodes, waardoor waardevolle informatie snel beschikbaar is en de operationele efficiëntie toeneemt.
Daarnaast kan Vossloh’s ‘Data Lab‘ worden beschouwd als een echte manusje-van-alles op het gebied van statistiek. Het biedt visualisatie van spoorweginfrastructuurgegevens voor inzichten, statistische KPI’s en alarmen voor bewaking, aangevuld met een flexibel dashboard voor asset overzicht.

Gerenommeerde Partners

Vanaf het begin een portfolio met gerenommeerde partners
Daarnaast dient het platform als marktplaats voor geselecteerde externe leveranciers of partners en hun oplossingen. Onder hen bevindt zich bijvoorbeeld het Zweedse bedrijf ‘Strainlabs‘, dat expertise op het gebied van connected bolts naar het platform brengt. Met de met sensoren uitgeruste bouten van Strainlabs kan de gebruiker van het platform real-time gegevens verzamelen over spanning en rek, waardoor proactief onderhoud mogelijk wordt en de algehele veiligheid en betrouwbaarheid van spoorwegsystemen wordt verbeterd.
Een andere gewaardeerde partner van ‘Vossloh connect’ is ‘Cervello‘. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Israël en is wereldwijd actief. Het is gespecialiseerd in cyberbeveiligingsoplossingen op maat voor de spoorwegindustrie. Met de toenemende digitalisering wordt het steeds belangrijker om de veiligheid van spoorwegnetwerken te garanderen. Cervello’s expertise in het beschermen van kritieke spoorweginfrastructuur tegen cyberbedreigingen voegt een beveiligingslaag toe die essentieel is in de onderling verbonden wereld van vandaag.
Het Duitse RailWatch is een ander voorbeeld van gebundelde krachten met ‘Vossloh connect’. Hun innovatieve systeem voor het monitoren van wagon- en treincondities stelt spoorwegexploitanten in staat om uitgebreide inzichten te krijgen in de gezondheid en prestaties van hun rollend materieel. De toepassingen omvatten een scala aan oplossingen, waaronder wiel- en remconditie, gewicht en trein- en wagonidentificatie. Aangezien het contact tussen spoor en wiel van het grootste belang is voor elk preventief onderhoudsmodel voor spoorweginfrastructuur, vormen deze inzichten een perfecte aanvulling op Vossloh’s holistische kijk op het spoor als systeem. Sinds kort zijn de uitgebreide technologie en de meeste medewerkers van het voormalige Railwatch geïntegreerd in de Vossloh Group.

“Vossloh connect is niet alleen een platform – het is onze inzet om de toekomst van het spoorvervoer vorm te geven. Met onze eigen digitale oplossingen en de opmerkelijke bijdragen van onze partners, Strainlabs, Cervello en Railwatch, banen we de weg naar een veiligere, efficiëntere en duurzame spoorwegindustrie. En we staan open om ook partnerschappen aan te gaan met andere digitale bedrijven. Samen met onze partners herdefiniëren we de mogelijkheden en kansen van deze dynamische sector en ik ben enthousiast over de transformerende impact die dit geïntegreerde digitale ecosysteem zal hebben op de spoorwegwereld”, zegt Oliver Schuster, CEO van Vossloh AG.

Heeft u vragen over het Vossloh Connect Platform?

Laat een terugbelverzoek achter en een productmanager neemt spoedig contact met u op.

20+ jaar ervaring

Met 20+ jaar ervaring weten wij exact wat u moet doen om tenders te winnen.

Focus op innovatie

Door nauwe samenwerking met partners, werken wij doorlopend aan productinnovatie.

Meer dan leverancier

Inschrijvingen voor tenders, projectmanagement en productadvies? Geen probleem, wij denken mee!

Internationaal netwerk

Profiteer van ons internationale netwerk van gerenommeerde producenten.

One-Stop-Shop platform voor spoorweg specialisten

Vossloh juicht de transitie naar digitale platformen toe.

Vossloh Connect
Vossloh Connect

Meer informatie over het Vossloh Connect Platform?

Download de product brochure met technische specificaties en meer informatie over dit product.