Dit Leube geluidsscherm is een perfecte geluidsreducerende oplossing voor binnenstedelijk gebied. Geluidsreducerende maatregelen worden almaar belangrijker binnen de spoorinfra-branche. Het zorgt ervoor dat, zowel reiziger als omwonenden minder hinder en dus meer comfort ervaren. Naast stedelijk gebied, worden ook in (beschermde) natuurgebieden steeds vaker geluidsreducerende producten gebruikt. Zo wordt de (leef)omgeving voor mens en dier zo min mogelijk beïnvloed door geluiden van het spoor.

Geluidsreductie: absorberen vs. reflecteren

Geluidsreductie langs het spoor kan op twee manieren worden aangepakt. Zo zijn er geluidsabsorberende geluidsschermen én geluidsreflecterende geluidsschermen.

Bij geluidsabsorptie wordt het geluid door de geluidsschermen ‘opgenomen’, waarbij geluidsreflecterende geluidsschermen ervoor zorgen dat scherm het geluid weerkaatst.

Leube geluidsschermen

Vossloh ETS is leverancier van de lage geluidsschermen van Leube, ook wel 360 graden geluidsschermen genoemd. Ondanks de minieme hoogte van 64-80 cm, zorgen deze slimme schermen voor een geluidsreductie tot wel 16 db!

De geluidsschermen van Leube zijn gemaakt van houtvezelbeton. De houtvezelbetonblokken zijn omsloten door beton, waardoor het een sterke en vaste constructie is. Het poreuze van het houtvezelbeton zorgt, mede door dicht op het spoor te plaatsen, voor een nog betere opname van de geluidsgolven.

Omdat geluidsgolven niet de kans krijgen om over het scherm heen te komen vanwege de korte afstand op de bron, is de lage hoogte van het scherm ook meer dan voldoende. Hierdoor kunnen reizigers van het uitzicht blijven genieten en worden zowel stedelijke als natuurgebieden niet ontsierd door hoge geluidsschermen.

Hoekselijn

360 graden mini geluidsscherm

Het Leube geluidsscherm is een zogenaamd 360 graden geluidsscherm. Deze geluidsschermen bevinden zich slechts 64-80 centimeter boven het spoor en staan dicht op de trein, waardoor de onderkant van de trein als het ware ingepakt wordt. Door de geringe hoogte worden zowel treinreizigers als omwonenden niet geconfronteerd met hoge wanden die zichtlijnen blokkeren en woongebieden fysiek van elkaar scheiden.

Download brochure

Meer weten over de geluidsreducerende schermen van Leube? Download de productbrochure voor specificaties en meer informatie.

Heeft u vragen omtrent dit Leube geluidsscherm?

Laat een terugbelverzoek achter en een productmanager neemt spoedig contact met u op.

20+ jaar ervaring

Met 20+ jaar ervaring weten wij exact wat u moet doen om tenders te winnen.

Focus op innovatie

Door nauwe samenwerking met partners, werken wij doorlopend aan productinnovatie.

Meer dan leverancier

Inschrijvingen voor tenders, projectmanagement en productadvies? Geen probleem, wij denken mee!

Internationaal netwerk

Profiteer van ons internationale netwerk van gerenommeerde producenten.

Over Leube Geluidsschermen

De Leube Groep is gespecialiseerd in de productie van oplossingsgerichte, milieuvriendelijke en economische betonproducten. Met 4 internationale productielocaties en meer dan 300 medewerkers produceert en verkoopt de Leube Groep innovatieve betonproducten op het gebied van infrastructuur, bouwconstructie en architectuur. Het Oostenrijkse bedrijf is al meer dan 55 jaar 100% familiebedrijf en stevig verankerd in het Europese topveld, vooral door voortdurende innovaties op het gebied van geluidsbescherming, verkeersveiligheid en architectonisch beton.

Rieder geluidsscherm

Succesvolle projecten
Voordelen van Leube geluidsschermen
  • Geluidsreductie tot 16 decibel
  • Snel en eenvoudig te plaatsen
  • Levensduur van meer dan 50 jaar
  • Milieuvriendelijk en fire-proof 

Meer informatie over dit Leube geluidsscherm?

Download de productbrochure met technische specificaties en meer informatie over dit product.