Als Vossloh ETS zijn we verheugd om over onze betrokkenheid bij dit project te vertellen. Door het leveren van hoogwaardige materialen spelen we een belangrijke rol in de bouw van deze nieuwe tramlijn. In dit blogartikel willen we graag onze bijdrage belichten en de betekenis van de Uithoornlijn voor de omgeving.

De Uithoornlijn: Een Verbinding naar de Toekomst

De Uithoornlijn is een langverwachte tramverbinding die Uithoorn, direct verbindt met Amsterdam en zo onderdeel wordt van het Amsterdamse metronetwerk. Het project omvat de aanleg van een 5 kilometer lange tramlijn en de bouw van drie nieuwe tramhaltes langs de route. De Uithoornlijn verkort de reistijd tussen Uithoorn en Amsterdam en is daarbij de eerste regionale tramlijn.

Onze Rol in de Bouw van de Uithoornlijn

Als bedrijf zijn we trots om als leverancier van materialen betrokken te zijn bij de bouw van de Uithoornlijn. We hebben een belangrijke rol in het leveren van duurzame bouwmaterialen, die nodig zijn voor de realisatie van dit infrastructurele project. Onze producten worden zorgvuldig geselecteerd om te voldoen aan de strenge eisen van duurzaamheid, kwaliteit en veiligheid die vereist zijn voor een project van deze omvang.
Met onze ervaring en expertise in de sector hebben we materialen kunnen leveren, die specifiek zijn afgestemd op de behoeften van de Uithoornlijn. Van Greensand voor de schouwpaden tot spoorstaafbevestigingsets tot dwarsliggers; wij zorgden ervoor dat elk product voldoet aan de hoogste normen. Onze betrokkenheid bij dit project is niet alleen een terugkerende samenwerking, we leveren hiermee ook een tastbare bijdrage aan de ontwikkeling van de regionale infrastructuur.

Impact op de gemeenschap en het milieu

De Uithoornlijn wordt aangelegd door Dura Vermeer in opdracht van de Vervoerregio Amsterdam. Het project realiseert ook een aantal duurzaamheidsambities. De tramlijn maakt gebruik van innovatieve maatregelen om zo CO2- en stikstofuitstoot te verminderen, materialen te hergebruiken en groene energie op te wekken. Het project legt alle gebruikte materialen vast in een materialenpaspoort voor toekomstig onderhoud en hergebruik. Daarnaast is er ook gezorgd voor meer biodiversiteit in de directe omgeving van de tramlijn. De samenwerking tussen de betrokken partijen heeft geresulteerd in het realiseren van een aantal duurzame maatregelen, die bijdragen aan een groenere en milieuvriendelijkere tramlijn.