Spoorstaven, wissels, spoorramen, Rheda City voor de nieuwe Amstelveenlijn

ETS Spoor levert voor het project Amstelveenlijn een breed scala aan producten zoals:

  • LightRail wissels (42 stuks)
  • Spoorramen
  • Rheda City slab track constructie
  • 21.510 meter spoorstaaf

Sneltram 51 van Amsterdam naar Amstelveen is binnen de regio uitgegroeid tot een belangrijke vervoersader. Omdat de lijn was verouderd en de trams vaak overvol, is hij vernieuwd. De huidige sneltram wordt omgebouwd naar een veilige, snelle tramverbinding waarbij rails, wissels, bovenleiding en andere technische systemen worden vernieuwd.

ETS Spoor is bij het project betrokken voor de levering van 717 ArcelorMittal-spoorstaven. De 1.061 ton staal is per trein uit Polen vervoerd naar een op- en overslagterrein in Amsterdam Westhaven. Vanaf daar werden ze, eventueel met kleine aanpassing, in delen uitgeleverd aan het project. In totaal 48 transporten in een tijdbestek van 4 weken, just in time geleverd.

De levering van wissels en (gebogen) spoorramen vond plaats in samenwerking met onze leveranciers Vossloh Laeis en Vossloh Cogifer Kloos. Door de samenwerking met onze internationale partners kunnen de wissels en spoorramen voor gemonteerd vanuit de fabriek worden uitgeleverd. De montage kan zo snel en efficiënt plaatsvinden.

Benieuwd wat ETS Spoor voor uw project kan betekenen? Of wilt u eens met eigen ogen zien hoe prefab wissels en spoorramen in de Vossloh-fabriek worden gemaakt?

Stuur een e-mail aan Dave Oerlemans (dave.oerlemans@vossloh.com) o.v.v. ‘fabrieksbezoek Vossloh’.