Goldschmidt combineert alle vaardigheden die u nodig heeft voor de aanleg, onderhoud, inspectie en de monitoring van uw spoorwegnet en biedt al deze producten en diensten wereldwijd aan voor het aansluiten van rails, moderne spooraanleg en de keuring van uw spoorinfrastructuur inclusief het onderhoud ervan. Het unieke, wereldwijde netwerk van experts geeft u toegang tot Goldschmidt's internationale portfolio op uw locatie via uw regionale contactpersoon, met de kracht van de hele groep.

Elektro-Thermit, onderdeel van de Goldschmidt-groep, is een wereldleider als procesleverancier voor aluminium thermisch lassen (Thermit®-lassen) en biedt vele verschillende producten en diensten voor de modernisering en het onderhoud van spoornetwerken. Elektro-Thermit ontwikkelt, produceert en levert alle componenten die nodig zijn voor het Original Thermit® lasproces. Het portfolio omvat originele Thermit®-porties, vuurvaste gietmallen, reactiekroezen en een groot aantal machines en apparaten voor het uitvoeren en verwerken van de lassen inclusief de technische acceptatie ervan. Elektro-Thermit biedt ook oplossingen voor de digitale documentatie van uw werkprocessen. Nieuw ontwikkelde apparaten en machines met een digitale interface van de Goldschmidt Group completeren het dienstenaanbod. Elektro-Thermit ondersteunt u bij het oplossen van problemen in de baan en het introduceren van nieuwe producten en processen. Daarnaast biedt de technische dienst van Elektro-Thermit trainingen in alle Thermit® lasprocessen op haar eigen oefenterrein en voor klanten wereldwijd. Naast de basistraining om een Thermit®-lasser of een ES – las monteur te worden omvat dit ook herhalingstests, bijscholing en de opleiding van lasbegeleiders.

Goldschmidt Thermit Railservice, onderdeel van de Goldschmidt Group, biedt u perfect op elkaar afgestemde diensten met de hoogste kwaliteit en betrouwbaarheid. Door gebruik te maken van toekomstbestendige meettechnologie kunnen zwakke punten eerder en slimmer worden opgespoord. Goed opgeleide en gemotiveerde specialisten zijn snel ter plaatse met speciale mobiele apparatuur en machines, voeren raillassen uit volgens het originele Thermit® proces, voeren direct reparaties uit met slijp- en lasoplossingen en maken de route in de kortst mogelijke tijd weer vrij. Andere competenties, zoals het lassen van nieuwe rails af fabriek, handmatige slijpoplossingen, her-profileren, ontbraammachines en tweewegslijpvoertuigen leiden de spoorwegen naar een succesvolle toekomst.