In de moderne spoorwegindustrie draait alles om precisie en efficiëntie. Bij Vossloh begrijpen we dat de sleutel tot succes ligt in het benutten van data om weloverwogen beslissingen te nemen. Daarom hebben we ons digitale portfolio uitgebreid met baanbrekende oplossingen die niet alleen voldoen aan de huidige eisen, maar ook de weg banen naar de toekomst van spoorvervoer.

Of je nu je onderhoudsstrategieën wilt optimaliseren, de veiligheid wilt verhogen of gewoon helder inzicht wilt krijgen in de prestaties van je spoorweginfrastructuur, onze innovatieve producten bieden de tools die je nodig hebt. Ontdek hoe Vossloh’s geavanceerde technologieën, zoals Vossloh CONNECT, Smart Turnout, RailWatch, Strainlabs, Smart Maintenance en Smart Yard, je kunnen helpen om proactief te reageren op uitdagingen en een duurzame toekomst voor je spoorwegnetwerk te creëren.

Bij Vossloh zetten we de volgende stap in de digitalisering van de spoorwegindustrie met een uitgebreid portfolio aan innovatieve digitale oplossingen. Onze nieuwste producten zijn ontworpen om de prestaties, veiligheid en efficiëntie van spoorweginfrastructuur te verbeteren.

Vossloh CONNECT: Het Hart van Digitale Innovatie

Met trots presenteren wij Vossloh CONNECT, ons cloud-gebaseerde platform dat de digitale toekomst van de spoorweginfrastructuur aandrijft. Dit gebruiksvriendelijke platform biedt op maat gemaakte, datagestuurde oplossingen en geavanceerde analyses om onderhoud te optimaliseren, veiligheid te verhogen en de duurzaamheid van uw infrastructuur te verbeteren.

Belangrijkste Kenmerken:

  • Real-time monitoring en inzicht in prestaties en gezondheid van activa.
  • Geavanceerde analyse- en waarschuwingssystemen om risico’s te reduceren.
  • Toegang tot zowel Vosslohs eigen oplossingen als die van geselecteerde partners.

Smart Turnout: Voorspellend Onderhoud voor Wissels

Wissels zijn cruciale elementen van uw spoornetwerk. Smart Turnout biedt voorspellend en conditie-gebaseerd onderhoud door trillingen en verplaatsingen van wissels te monitoren. Dit IoT-apparaat helpt u bij het tijdig identificeren van slijtage en voorkomt storingen voordat ze optreden.

Belangrijkste Kenmerken:

  • Real-time gegevens over trillingen en verplaatsingen.
  • Dashboard voor snelle identificatie van afwijkende wissels.
  • Geavanceerde algoritmen voor onderhoudsplanning en levensduurverlenging.

RailWatch: Geavanceerde Monitoring van Rollend Materieel

Met RailWatch, een 100% onderdeel van de Vossloh Group, bieden wij een innovatief systeem voor het monitoren van wagons en treinen. Het Pulsar-systeem levert uitgebreide inzichten in de gezondheid en prestaties van rollend materieel, van remblokken tot wielsets.

Belangrijkste Kenmerken:

  • Hoge-resolutie camera’s en sensoren voor nauwkeurige gegevensverzameling.
  • Snelle installatie en eenvoudige integratie met bestaande systemen.
  • Gedetailleerde rapportages en analyses voor procesoptimalisatie.

Strainlabs: Verbeterde Boutvoorspanning en Onderhoud

Strainlabs revolutioneert het onderhoud van boutverbindingen met draadloze voorspanningsbewaking. Dit systeem biedt real-time inzicht in de spanning van bouten en maakt geautomatiseerd onderhoud mogelijk, wat leidt tot een efficiëntere inspectie en langere levensduur van uw infrastructuur.

Belangrijkste Kenmerken:

  • Automatische waarschuwingen en gebruiksvriendelijke dashboards.
  • Realtime gegevens over spanning en rek van bouten.
  • Integratie in moderne onderhoudsstrategieën.

Smart Maintenance ,on the fly’:

Smart Maintenance, ofwel ‘on the fly’, biedt een geïntegreerde oplossing voor het beheer van spooronderhoud. Met behulp van de HSG-city smart slijpmachine en de mapl-e app kunnen railcondities worden gemeten, geanalyseerd en direct worden behandeld binnen dezelfde dienst.

Belangrijkste Kenmerken:

  • Continue gegevensverzameling en -analyse.
  • Kostenbesparende en efficiënte onderhoudsplanning.
  • Real-time visualisatie van spoorcondities en onderhoudsbehoeften.

Smart Yard: Detectie en Veiligheid

Smart Yard is onze oplossing voor de detectie van wielpassages op de rails. Dit elektromechanische apparaat is ideaal voor verkeersdetectie bij spoorwegovergangen en op treinstations, met een universele installatie die snel operationeel is.

Belangrijkste Kenmerken:

  • Detectie van elk wiel afzonderlijk met richtingselectie.
  • Eenvoudige installatie en minimaal onderhoud.
  • Robuuste prestaties onder verschillende omstandigheden.

Vossloh blijft vooroplopen in de spoorwegindustrie door baanbrekende digitale oplossingen te bieden die de veiligheid, efficiëntie en duurzaamheid van spoorweginfrastructuur verbeteren. Ontdek hoe onze producten jouw spoorwegbeheer kunnen transformeren en neem contact met ons op voor meer informatie.

Voor meer informatie over hoe onze digitale oplossingen jouw spoorweginfrastructuur kunnen verbeteren, neem dan contact op met onze productmanager, Mark Hennevanger, via mark.hennevanger@vossloh.com of +31 (0) 611 455 894. Wij staan klaar om je te helpen bij het optimaliseren van je spoorweginfrastructuur!