In de wereld van spoorweginfrastructuur is betrouwbaarheid van cruciaal belang. Voor de optimalisatie van uw wissels biedt Austroroll® een revolutionaire oplossing die niet alleen de prestaties van uw wissels verbetert, maar ook aanzienlijke voordelen biedt ten opzichte van traditionele systemen. Ontdek waarom Austroroll® dé keuze is voor de toekomst van uw spoorwegonderhoud.

Waarom Austroroll®?

Austroroll® is niet zomaar een verbeterd systeem—het is een doorbraak in de techniek van wisselondersteuning. Het systeem valt op door zijn innovatieve manier van werking, waarbij de tong van de wissel niet wordt opgetild, maar ondersteund door gelagerde rollen die het gewicht gedeeltelijk dragen. Deze aanpak vermindert de wrijving en voorkomt slijtage, wat cruciaal is voor een langdurige en onderhoudsarme werking. Met Austroroll® garandeert u een smeervrije werking, een groot voordeel in Nederland, waar veel wissels oorspronkelijk ontworpen waren voor dagelijks onderhoud.

Hoe werkt het?

Een ander voordeel van het Austroroll® systeem is het gebruik van grote, gelagerde rollen gemonteerd op een bladveer. Bij het omschakelen van de wissel, wordt de rol aanvankelijk naar beneden gedrukt door het gewicht van de tong, en zodra de tong verder rolt, draagt de bladveer het gewicht. Dit mechanisme zorgt ervoor dat de tong soepel beweegt zonder daadwerkelijk gelift te worden, wat leidt tot minder slijtage en een gelijkmatiger omloop van de wissel, zoals zichtbaar is in wisselmonitoringssystemen zoals POSS-online.

Lagere Omstelkrachten en Energiebesparing

Een belangrijk bijkomend voordeel van het Austroroll® systeem is de vermindering van omstelkrachten. Doordat de wrijving wordt gereduceerd, is er minder kracht nodig om het wissel om te stellen. Dit betekent dat het wissel met minder energie kan worden bediend, wat leidt tot lager stroomverbruik en daarmee lagere energiekosten. Dit is niet alleen gunstig voor het milieu, maar ook voor de operationele kosten van het spoorwegsysteem.

Praktische voordelen: Meer dan alleen theorie

De grafiek hieronder, verkregen uit een wisselmonitoringssysteem, toont het verschil tussen de situatie vóór en na de installatie van Austroroll®. De oranje lijn vertegenwoordigt de status vóór installatie, terwijl de groen/gele lijn laat zien hoe het systeem presteert na installatie. Het resultaat? Minder wrijving, een gelijkmatigere beweging, minder omstelkrachten, en daardoor minder storingen, lager energieverbruik en minder onderhoud.

Oranje lijn voor inbouw Austroroll, groen/gele lijn na inbouw.

Complete ondersteuning en expertise

Bij ons gaat het niet alleen om het leveren van een product, maar ook om het bieden van uitgebreide ondersteuning. Onze productmanagers zijn experts in het Austroroll® systeem en staan klaar om u te begeleiden bij elke stap van de implementatie. We bieden niet alleen advies, maar ook op maat gemaakte oplossingen en regelmatige controles om ervoor te zorgen dat uw systeem altijd optimaal functioneert.

Onderhoud en afstelling: De sleutels tot succes

Hoewel Austroroll® een smeervrije werking biedt, is de effectiviteit ervan afhankelijk van de juiste afstelling en periodieke controles. Wij bieden u de tools en ondersteuning om ervoor te zorgen dat uw systeem altijd in topconditie verkeert en eventuele slijtage tijdig wordt aangepakt.

Een duurzaam partnerschap

Onze langdurige samenwerking met Wieland heeft geleid tot voortdurende innovaties en verbeteringen van het Austroroll® systeem. Deze samenwerking heeft bewezen dat Austroroll® niet alleen de prestaties van wissels in Nederland heeft verbeterd, maar ook bijdraagt aan een duurzamer en efficiënter spoorwegsysteem.

Uw complete oplossing

Bij ons kunt u niet alleen terecht voor het Austroroll® systeem, maar ook voor een breed scala aan andere hoogwaardige spoorwegoplossingen. Van geavanceerde onderhoudstechnologieën tot volledige implementatiediensten—wij bieden alles wat u nodig heeft om uw spoorwegsysteem te optimaliseren.

Kies voor de toekomst van spoorwegonderhoud met Austroroll®. Neem contact met ons op om meer te leren over hoe wij uw wissels kunnen verbeteren en ontdek de voordelen van een partnerschap dat verder gaat dan alleen de levering van producten. Samen streven we naar een betrouwbaarder, efficiënter en duurzamer spoorwegsysteem.