Vossloh AG is een internationaal opererend bedrijf met een rijke historie; in 1883 werd het bedrijf dat we nu als Vossloh Fastenings kennen opgericht. Over de tijd breidde het bedrijf zich uit middels diverse overnames. Inmiddels bestaat het bedrijf uit bijna 3.800 werknemers die dagelijks werken aan het leveren van innovatieve en beproefde producten en diensten die voldoen aan enkel de hoogste kwaliteit. Hiermee streeft Vossloh naar het vergroten van de betrouwbaarheid en levensduur van het spoor, om zo de laagst mogelijke levenscycluskosten te behalen.

Vossloh heeft bedrijfstakken in diverse aspecten in de spoorwegindustrie.

  • Core components: Massa-geproduceerde railinfraproducten die in grote hoeveelheden gevraagd worden. Hier vallen bijvoorbeeld de spoorstaafbevestigingssystemen onder. Deze producten worden verzorgd door Vossloh Fastening Systems en Vossloh Tie Technologies.
  • Customized modules: Unieke en/of geïndividualiseerde modules voor in de railinfra. In deze productcategorie vallen bijvoorbeeld de wisselsystemen en signallering. Deze producten worden verzorgd door Vossloh Switch Systems.
  • Lifecycle Solutions: Gespecialiseerde diensten voor onderhoud, lassen en transport. Deze diensten worden verzorgd door Vossloh Rail Services.

Dankzij Vossloh’s vele jaren van ervaring in de spoorwegindustrie heeft het bedrijf zich kunnen vormen tot een van de marktleiders in bevestigingssystemen en wisselsystemen. In haar tak van dienstverlening beschikt het bedrijf over een unieke technologie in de vorm van high-speed griding.